Стрелци: 1:0 Кејта у 28, 2:0  Козамберди у 35, 3:0  Кромцов  у 68. и 4:0 Бојовић у 78.минуту за Житесу.   Терен број 3 СЦ „Папијон“у Белеку. Судија: Владислав Безбародов (Санкт Петерсбург, Русија).

Житесу: Колбунцов, Садовничи, Оринбасар, Балтабеков, Адилканов, Џалилов, Сламбеков, Мовутор, Козамберди, Кромцов, Кејта. Играли су још: Бабаканов, Керимзанов, Касрадзе, Алтинбеков, Мукутдинов, Малакајин, Куклис, Ибраев, Оганезијан, Бојић.

Рад:  Дејановић, Мијаиловић, Игњатијевић, Љубинковић, Шипчић, Пишчевић, Грбовић, Петровић, Младеновић, Бирманчевић, Милошев. Играли су још: Марковић, Тричковић, Ризнић, Маринковић, Каришић, Стојановић, Перендија, Вицо.

Играчи који су углавном били носиоци игре Рада током јесењег дела сезоне, а на припремама су били заступљени са мањом минутажом су доживели убедљив пораз од недавно промовисаног члана елитног ранга такмичења Казахстана.

“Грађевинари” су имали посед лопте, али без праве опасности по гол екипе из Казахстана. У првом темпу, једини шутеви ка голу Колбунцова, упутили су Богдан Младеновић и Лазар Милошев.

У 28.минуту, Кејта је маестралним лоб ударцем донео предност екипи Житесуа.  Седам минута касније, Козамберди удвостручује предност Казахстанаца.

Половином наставка, Адилканов асистира, акапитен Кромцов  користи непажњу одбране из Београда и постиже трећи гол за своју екипу.  Десет минута касније,  некадашњи центарфор Јагодине и Војводине, Милан Бојовић, користи одли;ан центаршут са десне стране и  снажно и прецизно погађа десни небрањени део гола Марковића за коначан резултат меча. 

У финишу меча, судијска тројка из Русије није досудила очигледан пенал за тим са Бањице, када је Ненад Маринковић непрописно оборен.

 

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

20
сеп2018

Младеновић: Нисмо за...

Реч најбољег

15
сеп2018

Шипчић исписао трију...

Грађвинари у надокнади времена савладали Динамо

14
сеп2018

У Барајеву стасавају...

Грађевинари формирали своју секцију на ободу Београда