У Тренинг центру Папилон у Белеку где се фудбалери Рада спремају за пролећни део првенства влада ведра и позитивна атмосфера. Изабраници Слађана Николића вредно раде и тренирају, али издвоји се мало времена и за опуштање. Тако су Управа и Стручни штаб грађевинара, после одрађеног тренинга првог тима  одиграли међусобни сусрет који је завршен победом Управе са 14:9.  Голове за Управу постигли су Капор 6, Русмир 4, Маринковић 3, Тошић (1 из пенала), док су стрелци за стручни штаб били: Стојчевски 4- два из пенала, Николић 3- 1 из пенала и економ Деки Дељак 2.

Управа: Тошић, М Капор, Маринковић, Русмир

Стручни штаб: Николић, Стојчески, Царан (секретар), Дељак (економ) и Фриц (камерман).

Рапсодија. Плес на трави у инетрпретацији момака у белим мајицама. На терену судар неравноправних.

Већ у првом минуту Маринковић је довео свој тим у вођство и најавио голеаду. У наредна два минута на асистенцију Русмира, Марко Капор се два пута уписао у листу стрелаца и најавио “потоп” Стручног штаба.  У наредних седам минута мреже су мировале, а онда Русмир на прецизан пас Уроша Тошића матира Фрица. Минут пре тога Николић је имао прилику да да смањи разлику, међутим био је непрецизан са пенала.

Ипак, Стручни штаб постиже први погодак у 12. минуту, а овог пута Стојчевски је био прецизан са пенала. Минут касније узвратио је Капор из соло акције – за убедљивих 5:1. У сами смирај првог дела утакмице, у 15. минуту издвајамо и најлепшу акцију у првом делу сусрета. Билијарски прецизно је изведена акција у којој су учествовали Тошић, Русмир и Капор, а материјализована је четвртим поготком Марка Капора. Акција за фудбалске уџебенике! На предах се отишло са убедљивом предношћу Управе, 6:1.

И у наставку меча настављена је доминација Управе. У 16. минуту Тошић је прецизан са пенала 7:1. Минут касније реализована је хируршки прецизна акција у интерпретацији, Тошића – Капора – Русмира, а овај последњи постиже свој други погодак на утакмици, и већ се тада назирао почетак краја Стручног штаба. Међутим, момци предвођени Слађаном Николићем нису се предавали, па су са његова два узастопна гола и Дејанови, неки минут касније, свели разлику на подношљив ниво на (8:4). Русмир и Капор у 19. минуту постижу два ефектна гола за 10:4. Управа и даље диктира темпо, наставља са атацима, па је Маринковић са два узастопна поготка на асистенцију Русмира, већ најавио победника меча. Стручни штаб је головима Декија, Николића са пенала, и Стојчевског из игре, и са пенала ухватио прикључак и назирала се неизвесна завршница, јер су стигли до обећавајућих 12:8. Русмир не мисли тако и у 24.  минуту атрактивно постиже гол за своју екипу – 13:8. Минут касније успешан је и Капор - 14:8 Два минута пре краја Стојчески ефектно петом постиже погодак за 14: 9 и поставља коначан резултат ове ревијалне утакмице.

Издао нас Маринковић

Слађан Николић је после меча честитао противнику на победи, али је имао једну шаљиву примедбу:

- Маринковић је побегао од своје екипе како би се додворио Управи клуба. Дакле, Здарвко нас је издао и он је побегуља.

 ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ