Фудбалери Рада оба гола примили из прекида

Стрелци: 1:0 Легчилин у 29.минуту и 2:0 Милевски из пенала у 56.минуту. Игралиште СЦ Титаник у Белеку. Судија: Виталин Романов (Дњепар, Украјина).

Динамо Бест: Павличенко, Веретило, Гавриловић, Лебедев, Витус, Легчилин, Чиди, Нехаичук, Седко, Милевски, Савитски

Играли су још: Руденок, Иванов, Јузепчук, Кириленко, Василиук, Зина, Мирошников, Премудров, Залески, Каргас, Фамеје, Бабаво

Рад: Стевановић, Вицо, Перендија, Зе Маркос, Волков, Баиновић, Ајковић, Маринковић ( од 34. Младеновић), Денић, Лутовац, Веселиновић.

Играли су још: Марковић, Игњатијевић, Љубинковић, Шипчић, Пишчевић, Стојановић, Петровић, Каришић, Грбовић, Милошев, Бирманчевић.

Фудбалери Рада су четвртом контролном мечу у оквиру припрема у Турској изгубили од белоруске екипе Динамо Брест са 2:0. Грађевинари су оба гола примили из прекида, а њихове грешке су искористили Легчилин у 29. и Милевски у 56. минуту из пенала.

Била је то борбена утакмица с доста дуела и трке на обе стране, у којој су се много боље снашли белоруски фудбалери. Истина, грађевинари на овом мечу нису приказали ни део репертоара као у претходне три утакмице, мада треба бити искрен Динамо Брест је одлична екипа, уз Бате Борисов најјача у Белорусији.

Прво полувреме није обиловало изгледним приликама за погодак. Први је припретио Рад у 7. минуту. Акцију Динама пресекао је Маринковић, потом је лепо упослио Веселиновића, овај је одложио лопту за Ајковића који снажно шутира са 18 метара, међутим неко је из одбаране белоруског тима изблокирао његов ударац и лопта је завршила у корнеру.

Прва необећавајућа акција белоруских фудбалера претворена је у гол у 29. минуту. Казнени ударац из угла извео је Седко, усамљени лебедев је успео да лопту закачи главом и проследи је на другу стативу до усамљеног Легчилина коме није било тешко да угура лопту у мрежу.

Пет минута касније тренер грађевинара, Слађан Николић био је принуђен на принудну измену па је Маринковића заменио са Младеновићем.

У 41. минуту Некаичук је био у прилици да нешто више учини, али је Зе Маркос пожртвованом интервенцијом изблокирао његов ударац. И непосредно пред крај првог полувремена Чиди је започео напад, потом је лопту проследио до Седка, а овај је упослио Милевског који је снажно шурирао, али је Стевановић био на висини задатка.

У наставку меча тренер грађевинара је извршио двоструку измену, уместо Веселиновића и Лутовца у игру су ушли Милошев и Младеновић, да би Николић од 60 минута постепено у игру уводио и остале фудбалере који су били уписани у протокол.

У другом полувремену први су припретили фудбалери Рада.

Играо се 51. минут утакмице, дупли пас су изменили Младеновић и Пишчевић, уследила је „бомба“ овог другог и када су сви видели лопту у мрежи белоруски голман је сјајном интервенцијом спречио сигуран погодак.

Пет минута касније нова грешка грађевинара. Вицо је непрезно играо руком у свом казненом простору , тако да је украјински судија без двоумљења показао на белу тачку. Сигуран са 11 метара био је Милевски.

После другог примљеног гола из сопствених грешака фудбалери Рада су постепено иницијативу препустили фудбалерима Динама, који су у неколико наврата, преко Фамејеа и Кириленка, упасно угрозили гол грађевинара , али је резултат остао непромењен.

У четвртак фудбалери Рада после јутарњег тренинга имају слободно поподне, а већ у петак и суботу их очекују две провере.

 

 

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ