Белоруски премијерлигаш проверава снагу Рада

У Белеку грађевинари раде истим темпом, што подразумева два тренинга дневно, а већ у среду, 7. фебруара их очекује тест меч, четврти по реду, у склопу припрема за пролећни део сезоне. Ривал нашем тиму биће Динамо Брест, белоруски премијерлигаш. Меч је заказан за 17:30 часова по локалном времену у СЦ “Папилон"

Чампара: Грађевинари ударнички раде

Под будним оком спортског директора Зорана Чампаре одвијају се припреме грађевинара у Белеку. Први човек спортског сектора не крије задовољство због ударничког рада грађевинара.

-Веома сам задовољан радом и условима за рад. Види се озбиљност у раду. Стручни штаб марљиво ради и испуњава своје обавезе према плану и програму, а фудбалери су шватили у којој се ситуацији клуб налазе и максимално раде, извршавају обавезе и задатке које им стручни штаб постави. Све је подређено циљу опстанка у лиги.Једном речју максимално радна атмосфера у Белеку, рекао бих ударничка - истиче Чампара.

Спортски директор се кратко осврнуо и на контролне мечеве који су одиграни у Белеку у оквиру припрема за пролећни део сезоне и упозорава:

-Против Халадаша смо изгубили, играчи су били уморни, мада им приступ игри није био на нивоу.Друга два меча су сасвим коректна,односно много боља, посебно трећи против Литванаца је зачињен голеадом, која нам је током јесени представљала проблем. Но, припремни период је припремни, очекује нас борба за опстанак у лиги. Играчи морају да буду свесни да од прве утакмице морају да дају 100 одсто сопствених могућности како би смо оставрили зацртани план. Очекујем да из ове ситуације изађемо као победници и опстанемо у елитном рангу такмичења, јер Рад то заслужује и по имену, реномеу и квалитету.

Чампара не скрива задовољство због добро одрађеног прелазног рока, уједно његове похвале иду не само на рачун новајлија већ целог тима.

- Прелазним роком сам задовољан у потпуности. Новајлије су се одлично уклопиле у екипу. Лазар Веселиновић поседује квалитет и прави је шпиц, са њим ћемо бити много убојитији. Пријатно ме је изнендио Зе Маркос који се феноменално адаптирао на нову средину и представља велико појачање, уосталом као и све новајлије. На крају, желим да истакнем да цела екипа заслужује само речи похвале.

У среду нови изазов?

- Да, играмо против одличне екипе белоруског премијерлигаша екипе Динамо Брест. Биће то добра провера за нас и очекујем од наших фудбалера да наставе са добром игром, јер им је форма у успону,а резултат ће из тог проистећи. Мада,пријатељске утакмице су једно, првенствене друго. Тако да смо максимално фокусирани на наставак првенства где очекујем да ћемо бити хит екипа.- закључио је Чампара.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ