Млади репрезентативци Рада, Лутовац и Денић са јасним ставом из Белека

Они су стубови јуниорске Репрезентације  Србије… Изданици Радове Омладинске школе, моторна су снага “грађевинара” у борби за опстанак у елити – Александар Лутовац и Ђорђе Денић.Право из Белека.

-Са помешаним осећањима гледам на годину иза нас. Задовољан сам успехом наше Младе репрезентације, као и мојим наступом у истој, а с друге стране незадовољан сам последњим местом Рада у Суперлиги Србије.За Младу репрезентацију уписао сам два наступа, једном као стартер, други пут као резерва. Македонију смо савладали у квалификацијама са 2:0, док смо у пријатељској утакмици против Катара славили са 2:1. Чак сам на том мечу постигао и свој првенац у дресу Репрезентације.Сматрам да сам оправдао указано поверење, али једини релевантан у оцени је селектор Горан Ђоровић – започиње разговор, Ђорђе Денић.

Можда је популарни Бона хтео још нешто да каже, али се у разговор умешао Лутовац који није могао, а да не „пецне“ свог клупског друга.

-У години иза нас имам један наступ више у Репрезентацији у односу на клупског капитена Денића - са неизбежним осмехом убацује се у разговор Лутовац и истиче да је задовољан својим наступом у Младој репрезентацији.

-Имао сам три наступа, са стопроцентним учинком – три победе! Победили смо Аустрију са 3:1 и Јеременију са 1:0, и то у кавалификационим утакмицама за првенство Европе које ће се наредне године одржати у Италији. Играо сам и у Катару пријатељску утакмицу и убележили смо победу од 2:1. Једини погодак у Јеревану постигао сам ја, док сам против Аустрије био стрелац првог поготка. Кад ја затајим и не затресем мрежу ту је Денић да то исправи, као на пример у Катару (опет смех). Дакле, задовољан сам и игром и голгетерским учинком у Младој селекцији - сматра Лутовац.

Деснокрилни нападач Лутовац уједно признаје да није у потпуности задовољан голгетерским учинком у дресу Рада.

-У првенству сам постигао  пет голова, али могло је и више. Имао сам много пропуштених шанси и да сам их све искористио био бих први стрелац лиге.Генерално, игром сам задовољан – сматра Александар Лутовац.

Када је хтео још нешто да дода, Денић је „пресекао“ причу са изношењем параметара.

-Сале и ја имамо добру статистику. Он је постигао пет, а ја три поготка, од укупно 18 датих голова. Скоро 50 одсто голова смо постигли нас двојица. Одрекли би се свих голова, а да је Рад на некој вишој позицији од актуелног зачеља.

Капитен Рада, Ђорђе Денић је пасионирани љубитељ енглеског фудбала, а посебно Ливерпула. Неретко себе мотивише пуштајући чувени хит “You’ll never walk alone” или гледајући голове Кенија Даглиша, Питера Брздлија и Јана Раша. На који енглески тим га асоцира бањички суперлигаш, Денић нема дилему…

-Рад је српки Вест Хем! По многим параметрима је сличност скоро еквивалентна. Оба клуба су настала као радничка. И једни и други имају препознатљиву Академију из које су поникли многи играчи касније признати у глобалним оквирима фудбала. Френетичност навијача је видљива и  код једних и код других и та страст прелази у неку посебну димензију привржености. Музички родоначелници “OI panka”, бендови попут “Cock Sparrer”-а и “Cockney Rejects”-а који нескривено подржавају “чекићаре”, су пандам групама попут “Животиња”, “Штрајкачког одбор”-а или “Византа” који су у својим песмама опевали навијачку емоцију према клубу са Бањице! Да ли ћемо Лутовац и ја направити фудбалске каријере попут најбољих амбасадора Вест Хемове Омладинске школе – Френка Лампарда и Риа Фердинанда, показаће време, али приоритет свих приоритета је да сачувамо Рад, са традицијом од 60 година на елитној сцени Србије и верујем да смо спремни за испуњење тог циља – рекао је на крају разговора, млади капитен бањичког суперлигаша, Ђорђе Денић.

 

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ