Рад забележио победу у Турској и декласирао литванског прволигаша

Стрелци: Ајковић у 31, Алмеида (аутогол) у 36. и Каришић из пенала у 87. минуту за Рад. Игралиште број 3 СЦ "Папијон" у Белеку. Судија: Збигњев Добрињин (Лођ, Пољска).

Рад: Стевановић, Мијаиловић, Волков, Перендија, Зе Маркос,  Стојановић, Ајковић, Денић, Маринковић,Лутовац,

Веселиновић. Играли су још: Дејановић, Вицо, Љубинковић, Шипчић, Игњатијевић,Пишчевић, Каришић, Грбовић, Бирманчевић, Његош, Милошев и Ризнић.

Стумбрас: Јосвиаки, Алмеида, Садаускас, Назаре, Маркош Јуниор, Агостињо, Лопез, Арманавичиус, Маткарашвили, Лукаш, Бушаре. Играли су још:Кведараш, Бондо, Бело, Диего, Ал-Јашаси, Матеус, Секгота, Виктор, Клифорд, Залечкис, Мигуел, Галкевичиус, Шериф, Доган.

Грађевинари хватају залет и најављују берићетно пролеће. После минималног пораза од мађарског  прволигаша Халадаша 1:0, ремија са руском Балтиком 0:0, грађевинари су у трећем контролном мечу у оквиру припрема у Белеку победили оштру и на моменте грубу екипу литванског Стумбраса са 3:0 ,која је права легија странаца. Од 25 играча уписаних у протокол само су два фудбалера из Литваније, док их је највише из Бразила и Португала.

Голове са грађевинаре постигли су Ајковић у 31, Алмеида (аутогол) 36. и Каришић у 87. минуту са пенала.

Почетно испитивање снага трајало је пола сата, а прва ораганизованија акција грађевинара је материјализована. Била је то бразилска акција грађевинара, против бразилске одбарне Литванаца, у којој су учествовали велемајстори фудбалске игре Веселиновић, Маринковић и Волков, да би иста била на тренутак била прекинута од стране дефанзивца литванске екипе, међутим лопта се одбила до Ајковића који маниром расног стрелаца, резантним ударцем, погодио мрежу.Бањички Бразилци су надмудрили литванске Бразилце.

Минут пре водећег гола Ајковић је дубинским пасом пронашао Лутовца, али је голман Стумбраса осетио опасност, на време истрчао и пригрлио лопту. Могао је Денић у 33. минуту, на додавање Лутовца, да дуплира предност, међутим лоше је шутирао и изгледна прилика је пропала. Само три минута касније нова радост за грађевинаре. Лутовац је са десне стране убацио лопту у срце шеснаестерца, дефанзивац литванског тима Андре  Алмеида у намери да избаци лопту у корнер неспретно је одреаговао и послао лопту у сопствену мрежу. Два минута пре краја првог дела утакмице занимљива ситуација. Волков је извео аут и руком убацио лопту у петерац, Лутовац није правовремено одреаговао, па је голман литванске екипе успео да отклони опасност.

У наставку утакмице тренер Николић је извршио двоструку измену, уместо Веселиновића и Стојановића у игру су ушли Милошев и Петровић, а од 60. минута је увео и другу поставу, с тим што је пред крај утакмице Петровића заменио са Ризнићем. Прву озбиљнију акцију Рада бележимо у 64. минуту када је Милошев, после одличне акције нападачког реда небеско – плавих добро шутирао, али голман Стумбраса је успео да укроти лопту. Четири минута пре краја утакмице Милошев је био у продору и када је ушетао у казнени простор Литванаца непрописно је заустављен, па је пољски  судија Добрињин без двоумљења показао на белу тачку. Сигуран са 11 метара био је Каришић за коначан резултат утакмице .

Бањички суперлигаш подиже ниво игре и форме, а посебно радује реализација која је током јесени у већем делу полусезоне изостала и умногоме утицала  на актуелну позицију на табели.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ