Балтика – Рад, 0:0

Спортски Центар Папилон у Белеку - терен број 3. Судија: Михалина Дјаков (Познањ, Пољска).

Жути картони: Тјишкин и Шевчук ( Балтика)

Шипчић, Зе Маркос, Денић, Мијаиловић (Рад).

Балтика: Лантратов, Логашов, Симикин, Тјишкин, Поћивалин, Магаљ, Голишев, Каленкович, Григоријев, Свежов, Касијан

Играли су још: Смиринов, Малејев, Тимошн, Сампајо, Дмитријев, Шешуков, Шевчук, Кабјалко

Рад: Марковић, Вицо, Игњатијевић, Љубинковић, Шипчић, Пишчевић, Петровић, Каришић, Грбовић, Милошев, Бирманчевић

Играли су још: Стевановић, Мијаиловић, Волков, Перендија, Баиновић, Зе Маркос, Ајковић, Маринковић, Денић, Лутовац, Веселиновић, Тричковић, Стојановић

Фудбалери Рада одиграли су нерешено 0:0 са Балтиком из Каљинграда у другој контролној утакмици на припремама у Белеку. Одлична утакмица виђена је у петак у Белеку, где су малобројни гледаоци могли истински да уживају у лепоти приказаног фудбала српског суперлигаша и руског друголигаша, али на жалост једино су недостајали голови па да општи утисак буде комплетан. Грађевинари су имали више од игре и зрелије шансе, посебно у другом полувремену, када је Русе спасао голман и присуство велике дозе спортске среће. Ривали су кренули оштро и агресивно од почетка меча при чему су момци Слађана Николића имали већи посед лопте и апсолутну доминацију на терену. У општој офанзиви грађевинара,  Руси су у 16. минуту опасно припретили.Тјишкин је одложио лопту до Касијана овај је проследио до Григоријева, уследио је снажан ударац, али је Марковић сјајно реаговао и спречио вођство Балтике. Наставили су грађевинари и даље са атацима, али је изостао завршни пас. Мало је недостајало, упркос теренској иницијативи, да руска екипа непосредно пред одлазак на одмор дође до предности. Играо се 45. минут, Свежов је избацио Магаља по десном боку, уследио је центаршут, Касијан је из повољне прилике промашио гол.

Почетком другог полувремена тренер Балтике је увео другу поставу, док се Николић одлучио на двоструку измену, Стојановић је заменио Каришића, а Тричковић Игњатијевића. И у наставку Рад је био доминатнија екипа, али није било озбиљније претње по голмана Балтике. У 60. минуту Николић је променио комплетну поставу на терену и од тада почињу муке Руса. Од 70. минута грађевинари су кренули у општу офанзиву. Баиновић је одлично извео казнени ударац из угла, скочио је Волков и окрзнуо главом лопту, она је изненадила Веселиновића који је није најбоље закачио, тако да је Балтика имала пуно среће.

Само шест минута касније још једна изгледна прилика из прекида. Ајковић је одлично извео казнени ударац из угла, Волков је снажно шутирао главом, међутим лопта је прохујала тик изнад пречке.

У 82. минуту Ајковић је још једном лепо центрирао, голман Балтике је осетио опасност, на време истрчао испред Лутовца и покупио лопту. Два минута касније Баиновић је билијарски прецизним дубинским пасом пронашао Лутовца, уследио је снажан ударац младог репрезентативца, а голман Балтике се истакао добром интервенцијом. Три минута пре краја утакмице још једном успешно изведен казнени ударац из угла од стране Ајковића, Перендија је снажно шутирао главом, међутим лопта је завршила тик изнад пречеке.

На основу данашње приказане игре, против снажне и одличне руске екипе, навијачи грађевинара не треба да брину, јер ће то бити Рад по њиховој вољи.

У суботу, бањички суперлигаш има нови тест у Белеку, а ривал изабраницима Слађана Николића биће литвански Стумбрас.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ