Четвртак. Повечерје.Небеско – плави се спремају за одлазак на починак, а Страхиња Танасијевић пакује кофере и припрема се да напусти у касним сатима заједничку базу у Белеку. Пут га води , прво у Београд, а потом у постојбину пице и шапагета. Другарски растанак. Стисак руке, загрљи и пољупци, уз жеље за остваривање циљева на обе стране. Сваки растанак тежак је и тужан, али такви су путеви Божји.

Млади штопер, сад већ бивши фудбалер Рада, не крије изненађење растанком који је по његовом мишљењу брзо стигао, и пре него што је мислио, али некако успева да задржи сузу.

-Све се некако на брзину одиграло. Као да ми се привиђа. Изненађен сам. Девет утакмица у дресу Рада и позив из Вероне. Нисам свестан да напуштам Бањицу на коју сам се навикао. Емоције су итекако присутне. Напуштам земљу, породицу, мени драге људе, али за фудбал сам се определио и како свима тако и мени.

 Знам, нова средина, нови људи, али очекујем да ће тај период адаптације да буде бржи јер ће ми друштво правити Ненад Томовић, такође некадашњи Радовац. У сваком случају мој одлазак, како ви кажете, у град „Ромеа и Јулије“ је признање и Раду и мени. – искрен је Танасијевић.

Нови становник Вероне верује да ће се брзо адаптирати на нову средину, и истиче да Бањицу не може никад заборавити.

-Бањицу ћу увек у срцу носити. Дужан сам да се захвалим управи клуба, стручном табу и мојим саиграчима, што су увек били уз мене , што су ми помогли да фудбалски напредујем и што су од мене направили, пре свега, доброг човека потом фудбалера. Мојим Радовцима желим мирно пролеће и да изборе опстанак у лиги- са видљивим емоцијама закључио је Танасијевић.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

18
феб2018

Резултатски егал на...

Реми Рада и Радника на Бањици (1:1)

16
феб2018

Спремни за прву прол...

Тренер Слађан Николић пред утакмицу са Радником из Сурдулице

15
феб2018

Денић: Много смо бољ...

Капитен Рада Денић за клупски сајт

13
феб2018

Немамо право на кикс

Тренер Николић сумира утиске из Турске, најављује почетак првенствене трке и упозорава