ИНТЕРВЈУ: Зоран Чампара

Тих и ненаметљив. Не воли да се експонира За њега спортске колеге кажу да је велики човек и добар фудбалски зналац, пријатељи из његовог окружења, који немају везе са спортом, а с којима је одрастао и дан-данас се дружи, истичу да је Зоран Чампара одувек био велика људина. Слава га није променила. Ни док је ”трчао за лоптом”, ни сада када је функционер грађевинара.

За једне велики човек, за друге људина, а спортски директор Рада воли да каже да је он једноставно Зоран Чампара, обичан и породичан човек.

- Ја волим да радим, а други су ту да се појављују у медијима – скромно ће Чампара у разговору за клупски сајт.

Директоре, док су играчи одмарали агилна управа клуба и њен спортски део су даноноћно радили. Да ли сте задовољни урађеним?

- Зимски прелазни рок је специфичан. Мања је понуда, мање опција, али сматрам да смо одлично одрадили досадашњи део прелазног рока. Момци који су нам приступили већ су показали да су велика и права појачања.

Да ли ће бити још долазака на Бањицу?

- Радимо на ангажовању шпиц играча и то би било, углавном, све.

Млади играчи Рада су интересантни многим клубовима, да ли ће бити одлазака са Бањице?

- Има интересовања за Лутовца, Танасијевића, Петровића, Денића, све је отворено. Неке понуде су стигле, ако буду задовољавајуће сигурно је да ћемо одабрати најбољу и најповољнију за клуб.

Можете ли, укратко, да дате ретроспективу јесењег дела првенства у коме се Рад није прославио?

- Јесен није била оно што смо очекивали. Имали смо специфичан прелазни рок, а с друге стране смо подмладили екипу. Довели смо неке играче који нису испунили наша очекивања. На све ово гледам са помешаним осећањима, нездовољан резултатима и задовољан што смо пружили шансу младим фудбалерима и успели да их афирмишемо, тако да је порасло интересовање клубова за њихове услуге. Ми смо уз Спартак најмлађа екипа у Лиги. Форсирање младих играча је неминовност, то нам је један од приоритета. Рад има много талентованих фудбалера који представљају будућност. Учинићемо све да младе играче који долазе изведемо на прави пут, да оставе бар неки траг у клубу. То је једини и прави пут да се клуб стабилизује. Првенство даје шансу и могућност да се указује шанса младим фудбалерима. Знам, сигурно, да нам се јесен неће поновити.

Шта очекујете од пролећног дела сезоне?

- Циљ је опстанак у лиги. То морамо изборити, првенствено, због будућности клуба, младих играча, њихове афирмације. Рад, једноставно, мора бити члан елите.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ