Грађевинари на припремама у анталијској регији

Бањички суперлигаш је стигао на двонедељни  боравак у најекслклузивнији део анталијске регије – Белек. До сада су поред Кипра, грађевинари обично боравили у другом делу анталијске обале у Лари, а ове године се припреме први пут реализују у ``четинарском рају`` Медитерана, у Белеку.

- Велика захвалност људима из Управе клуба који су нам омогућили изузетне услове за припреме. Свесни приоритетног задатка да сачувамо Рад у елити, сваком тренингу и утакмици приступамо са максималном озбиљношћу и јасно дефинисаним задацима сваког појединца који се од њега очекују. Задовољан сам здравственим билтеном играча, јер нема рековалесцената и приметан је вољни моменат код свих селектираних фудбалера – започиње разговор за Спортски Журнал, стратег екипе Рада, Слађан Николић.

Грађевинари ће бити смештени у оквиру хотелског комплекса ``Папилон`` (француски превод –Лептир), који својом лепотом и садржајима омогућује све потребно за реализацију задатака који је  дефинисао  Стручни штаб.

Пре подне  се радило у теретани на вежбама снаге по директиви Николићевог  асистента, Дејана Русмира,  а онда су два тренинга одрађена на терену у оквиру хотелског комплекса по изузетно лепом и пријатном времену. 

Такмичарски дух је инициран игром на два гола, а тријумфовали су играчи који су носили зелене маркере, а сатисфакција победницинма је била ношење на леђима од стране губитника.

- Спремамо се и за прву тестну проверу у Турској која је заказана за среду, последњег дана јануара. Ривал ће нам бити мађарски прволигаш – Халадаш, који ове године слави читав век постојања. Обично резултат у припремним утакмицама није од посебне важности, али моја фудбалска филозофија је да сваки меч без обзира на карактер сусрета мора имати за циљ и резултат, што нам је важно да се и психолошки и ментално спремимо за првенствене изазове на пролеће – сматра шеф струке тима са Бањице, Слађан Николић.

Екипа Рада ће поред Халадаша, имати још пет провера у Анталији. Другог фебруара, ривал изабраницима Слађана Николића ће бити Балтика, а дан касније литвански Стумбрас. За 7. фебруар је заказан дуел са белоруским Динамом Брест, а завршни меч је заказан дан пред полазак за Београд, 10. фебруара против будимпештанског МТК. Још увек се тражи ривал за 9. фебруар, али је већ сада јасно да ће бањички суперлигаш имати пуну могућност да тестира своје актуелне потенцијале тима и спреми се у потпуности за изузетно захтеван задатак у другом делу сезоне. 

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ