Занимљив завршетак тренинга

Дан у Белеку освануо је сунчан и топао. Темература у 10 сати по локалном времену (осам сати по нашем времену) досегла је 18 степен. Поглед из хотела у коме је смештена експедиција грађевинара право пуца на морску обалу. Мешају се мириси соли и боровине која окружује хотел и омамљују, али грађевинари су овде стигли са сасвим другим намерама, да ударнички раде како би изборили опстанак у лиги. Слађан Николић командује покрет. Правац теретана. Вежбе разгибавања води Дејан Русмир.

После получасовног рада у теретани место нових дешавања је фудбалски стадион удаљен неких стотињак метара од хотелског комплекса. Фудбалери Рада су током сат и по времена истрчавали деонице, играли незаобилазну шеву, потом радили на поседу лопте, а сам завршетак тренинга је био и најзанимљивији.

 

Шеф струке Слађан Николић поделио је играче у две екипе. Играло се на скраћеном терену. За „Зелене“ наступили су: Мићановић, Љубинковић, Зе Маркос, Тричковић, Пишчевић, Петровић, Денић, Маринковић, Мијаиловић, Каришић

„Оранж“ екипа наступила је у следећем сатаву: Дејановић, Перендија, Волков, Младеновић, Шипчић, Милошев, Стојановић, Вицо, Баиновић и Ризнић.

Повели су „зелени“ голом Младеновића, уследило изједначење. Убрзо се огласио и главнокомандујући Слађан Николић:

- Момци игра се за гол, ко изгуби за казну носи победника на леђима – било је упозорење Николића.

Развила се беспоштедна борба на терену, као да се игра финале Лиге шампиона.“Зелени“ су ипак били успешнији и славили са 2:1. Настало је неописиво славље, уследили су повици „зелени“, „зелени“ и уједно су искористили прилику да позирају фоторепортерима. Поражена екипа је тражила кривца за пораз ,али су спортски пружили руку и извршили наређење главнокомандујућег. Свако је пронашао свог пара и носио га на леђима до половине терена. Док је једнима било напорно други су уживали.

Док се радило на поседу лопте и игри на два гола Лутовац, Грбовић, Игњатијевић, Танасијевић, Парађина и Ајковић су у лаганом ритму савлађивали деонице. Нешто раније тренинг је напустио Бирманчевић. Голмани  Стевановић и Марковић окршај између „Зелених“ и „Оранж“су искористили за рад са тренером Стојковићем.

- Заказујем ново дружење за 18 часова – огласио се Николић  чиме је први тренинг у Белеку завршен.

 

Грађевинари одрадили и други тренинг

Николић није жалио фудбалере

Фудбалерим Рада требало је седам минута вожње живописним делом Белека да се сместе поред једног од изолованих терена који је у склопу хотелског комплекса у којему су смештени грађевинари. Из аутобуса, на беспрекорни зелени тепих излази 29 играча, предвођени стручним штабом. Док су играчи поправљали опрему и притезали копачке иза гола, на терену су већ постављени чуњеви, пободена копља за различите вежбе ... Као да је сваки секунд драгоцен.

Одмах се види ко је главни, прави командант. Тренер небеско - плавих Слађан Николић из цуга оставља утисак енергичног, и харизматичног стручњака.

- Брже ноге, пусти корак. Прецизно. Хајде да се загрејемо кроз технику, требаће нам - одзвања Николићев глас док играчи, подељени у два реда, изводе једноставне вежбе додавања.Тренинг је од почетка био интезиван. Тренер Николић није штедео своје фудбалере, који су сат и по времена, трчали , радили на техници пријема и предаје лопте, на пас игри, а потом су последњи део тренинга провели у игри на два гола и шутерском тренингу.

 

- Пријем, поведи лопту неколико корака, изнеси је. Хајмо два додира, пет додавања и предај лопту - диктира Стојчевски.

После сваке добре акције хвали:

- Браво, браво, то се тражи!

- 1, 2,3,4 , Милошев пренеси лопту , тражи дубину . Вицо приђи ближе, изнеси лопту, хајмо људи играмо на два додира- упозорава Русмир и хвали Петровића

- Тако је Његоше, то се тражи!

После паузе прешло се на пас игру, где су две екипе увежбавале технику, док је трећа група истрчавала деонице, потом су се међусобно мењали. 

- Хоп, хоп, иде пас, 1,2, иде лопта около. Идемо брже! -  упозоравају Николић, Русмир и Стојчевски.

У последњих пола сата прешло се на игру на два гола на скраћеном простору, под диригентском палицом Николића и Русмира, док је трећа група радила шутерски тренинг под присмотром Срђана Стојчевског. Наравно као и у претходном случају екипе су се наизменично мењале.

 ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ