Гол одлуке постигао је Дејан Ђенић у 45 минуту из пенала

Земун: Милошевић, Милутиновић, Цветковић, Пајовић, Вучић, Луковић, Ђаловић, Симић, Ласицкас, Ђенић, Подунавац

Играли су још: Остојић, Калајановић, Вуковић, Босанац, Асани, Стојановић, Кисо, Нешовић, Пандуревић, Марковић, Бељић

Рад: Стевановић, Мијаиловић, Перендија, Зе Маркос, Волков, Шипчић, Баиновић, Денић, Маринковић, Младеновић, Милошев

Играли су још: Марковић, Вицо, Љубинковић, Милићевић, Тричковић, Пишчевић, Стојановић, Петровић, Грбовић, Бирманчевић, Каришић

Фудбалери Рада поражени су у другом припремном мечу у склопу прве фазе припрема од екипе Земуна са 0:1. Једини гол на мечу који је одигран у Макишу постигао је Дејан Ђенић у 45 минуту из пенала.

“Грађевинари” су током целог првог полувремена имали теренску иницијативу, били агресивнији, доминантнији, имали већи посед лопте, али нису успели да пронађу кључ од браве одличног голмана Милошевића. Покушао је Волков у 25. минуту “пројектилом” са 25 метара, али је голман Земуна крајњим напором успео да избаци лопту у корнер. Само два минута касније и Милошев је шутирао из близине, међутим Милошевић се још једном истакао. У 30. минуту на убацивање Баиновића, из слободног ударца, покушао је Шипчић главом, али лопта је прохујала изнад пречке. Осам минута касније Баиновић је извео корнер са десне стране, одлично је скочио Шипчић, уследио је снажан ударац главом, али  изванредна рекација и одбрана најзапосленијег играча на утакмици, голмана Милошевића. 

Једину прилику, ако је тако можемо назвати, имали су Земунци у 42. минуту када су Симић и Ђенић изменили дупли пас, али задња линија “грађевинара” је осетила опасност и на време интервенисала. И таман када се судија овог меча спремао да означи крај првог полувремена и пошаље фудбалере на одмор, један дуел у шеснаестерцу Рада између Младеновића и Ласицкаса окаректерисао је као прекршај за најстрожу казну. Сигуран са 11 метара био је некадашњи центарфор грађевинара Дејан Ђенић.

У наставку меча тренери обе екипе указали су шансу "другој постави”, али некако ритам у других 45. минута је опао и за разлику од првог полувремена где смо присуствовали мечу за фудбалске сладокусце, у наставку смо гледали фудбалску успаванку у којој је Рад поново имао, овог пута јалову иницијативу. Неколике ситуације завређују пажњу, а остало је за заборав. У 63. минуту Бирманчевић је био за мало непрцизан, а седам минута касније могао је Милићевић и боље да одреагује. Петровић је у 73. минуту два пута шутирао из близине, али је голман Остојић у оба наврата био успешнији. До краја меча није било већих узбуђења. Дакле, Раду игра и шансе, Земуну победа.

Фудбалери Рада сутра имају слободан дан, а већ у недељу путују у Анталију на двонедељне припреме.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ