Шеф стручног штаба Слађан Николић и капитен Ђорђе Денић пред гостовање екипи Земуна.

У оквиру ванредног 19. кола Суперлиге Србије фудбалерима Рада предстоји гостовање у Горњој вароши екипи Земуна. Утакмица је на програму у среду, 29. новембра са почетком у 13 сати. 

Биће то дуел две екипе које гаје идентичан стил игре, а исти се заснива на чврстој игри у дефанзиви и брзим контрама и полуконтрама, што и не чуди јер су Милан Милановић (Шваба) и Слађан Николић једно време заједно седели на тренерској клупи бањичког суперлигаша. Овакав меч може одлучити расположени појединац и један потез. „Грађевинари“ ће у Горњој вароши ићи на победу, бодовна разлика је мала, а борба за опстанак је приоритет, тако да се у сваку утакмицу мора ићи на победу, поготово са екипама сличног рејтинга.

Тим Слађана Николића, који је на 14 позицији са 14 бодова, у прошлом је колу на Бањици савладао лучанску Младост са 1:0, чиме је „побегао“ са претпоследње позиције и ухватио прикључак ка средини табеле, док су Земунци доживели резултатски дебакл у Нишу од Радничког 4:1 и остали на 11 позицији са 18 бодова. У сваком случају бодови из овог дуела су од изузетног значаја за обе екипе. 

Ова два ривала су се већ састајала два пута, први пут у првенству када је Рад славио на Бањици са 2:0, други пут  у 1/16 финала Купа Србије када су „небеско – плави“ прошли у наредну рунду након бољег извођења пенала 5:6. У регуларном току меч у Горњој вароши завршен  је нерешеним резултатом 0:0.

Шеф стручног штаба Слађан Николић и капитен Ђорђе Денић истакли су на конференцији за медије да их у Земуну очекује тежак меч, али су најавили да ће њихов тим свакако ићи на победу.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

10
окт2018

Тричковић: Узор ми ј...

Млади фудбалер Рада истакао је да му је за брже напредовање у каријери неопходно искуство у сениорск...

20
сеп2018

Младеновић: Нисмо за...

Реч најбољег

15
сеп2018

Шипчић исписао трију...

Грађвинари у надокнади времена савладали Динамо

14
сеп2018

У Барајеву стасавају...

Грађевинари формирали своју секцију на ободу Београда