Нова струјања у Раду довела су и до проветравања „десетке“ на коју су се од повлачења Драгана Стојковића и Дејана Савићевића таложили мириси нафталина.

Везиста грађевинара Ђорђе Денић, широким дијапазоном враголија, аутор палете вансеријских потеза вратио је на фудбалску сцену дриблинг, проигравање, завршни ударац и подсећа на некадашње мајсторе лоптања који су носили десетку на леђима – број који носи вођа и уједно отворио тему о фудбалским плејмејкерима који често остају без радног места због тренерских шаблона и система на испарцелисаном терену где нема места за човека јаког на лопти. Денић већ дуже време игра тако да „одводи“ мисли навијача на један од најјачих двојаца који је везао травом „Маракане“, упркос чињеници да његовом тиму не цветају руже.

„Волим дриблинг, необичан потез и проигравање. Не да волим, него уживам у њима. То је страст. Неке добре акције једнако су ми драге као сам погодак, ако не и драже. Шта ћу и како да одиграм? Нема ту неког правила, размишљања или одређивања намере, једноставно све се деси у трену. Такав сам још од дана кад сам почео да тренирам фудбал“ – појашњава Денић своју страст у дружењу са „бубамаром“.

Младом везисти прија поређење са Савићевићем и Стојковићем, али спушта лопту на земљу.

„Не видим разлог да се сада око мојих игара ствара нека фама. Играм како играм, не да бих се доказао или понизио противника, него то је мој стил. То је у мојим генима. Вероватно би моја каријера имала бржу путању да сам мало другачији, али кад је о фудбалу реч мени су лопта и тим све. Тешко да се у овом тренутку могу поредити са мајсторима какви су Дејо и Пикси, али у сваком случају прија. Е, сад ме питају које ми место највише одговара: плејмејкер или на левом или на десном крилу. Бићу искрен, нисам избирљив највише волим место на коме имам лопту“ – закључио је Денић, Радов мајстор са „десетком“ на леђима.

Након што је крајем августа тадашњи капитен Никола Мараш отишао у португалски Чавес, улога вође екипе и капитенска трака припала је Ђорђу Денићу. Он је у досадашњем делу првенства, након 18 одиграних утакмица постигао и три погодка (у утакмицама са Земуном, Напретком и Младошћу), с’ тим да су голови против екипа из Крушевца и Лучана били победоносни за „грађевинаре“ , док је у сусрету са Земунцима, својим погодком у 90. минуту Денић само потврдио победу од 2:0.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

10
окт2018

Тричковић: Узор ми ј...

Млади фудбалер Рада истакао је да му је за брже напредовање у каријери неопходно искуство у сениорск...

20
сеп2018

Младеновић: Нисмо за...

Реч најбољег

15
сеп2018

Шипчић исписао трију...

Грађвинари у надокнади времена савладали Динамо

14
сеп2018

У Барајеву стасавају...

Грађевинари формирали своју секцију на ободу Београда