Преносимо вам одломак опширног и пријатног интервјуа нашег првотимца Владимира Волкова који је дао новинару портала Спортекспрес.нет, а интервју у целости можете пронаћи на линку који се налази испод текста.

Фудбалери Рада никако да заиграју онако како од њих очекују многи којима је „небеско – плава“ боја у срцу. Тренутно су на претпоследњем месту суперлигашке табеле и са стрепњом, али и великом вером у боље дане корачају у наставак сезоне. Годинама су „грађевинари“ играли сјајан фудбал. Као последица озбиљног и стручног рада у млађим категоријама, у Црнотравској улици су стасали и у сениорску орбиту лансирани многи сјајни играчи који су направили завидне интернационалне каријере и постали стандардни репрезентативци. Фудбалски клуб Рад се и ове године првенствено ослања на своју децу. Од почетка сезоне имају тројицу младих репрезентативаца – Лутовца, Денића и Баиновића (у међувремену прешао у Црвену звезду), као и члана омладинске селекције, осамнаестогодишњег „вундеркинда“ Његоша Петровића, за кога су се до оне несрећне повреде коју је „зарадио“ прошле године отимали многи европски клубови.

Ипак, за успех и стабилност неопходно је имати и неколико старијих и искуснијих фудбалера. Управа „небеско – плавих“ је довела голмана Бојана Зоговића, штопера Зорана Рендулића, али је највећи овосезонски „бинго“ дефинитивно Владимир Волков.

На почетку сезоне Волков долази на Бањицу. Испоставиће се да је то прави потез, јер је искусни леви бек у потпуности оживео своју каријеру. Одиграо је укупно 13 утакмица, постигао 3 гола (Јавору, Мачви и Младости), а као награда за сјајне партије стигла је и капитенска трака око руке у мечу 14. кола против Вождовца, као и у куп сусрету против Партизана.

“Не осећа се сваки играч исто у сваком клубу, имате примере многих светских звезда. Са тог становишта могу да кажем да ми много прија боравак на Бањици, без обзира на све тешкоће које нас прате. Ја сам најстарији у тиму, али мој однос на терену је увек једнак, увек дајем максимум. Капитенска трака је признање које ми веома годи, и ја ћу се трудити да то оправдам на најбољи могући начин” – рекао је популарни Вова.

Волков је са „црно-белима“ у периоду од 2011. до 2015. године освојио три титуле првака Србије (сезоне 2011/12., 2012/13. и 2014/15.). Паралелно са преласком у Партизан 2011. данима се у јавности нагађало да ли ће Волков наступати за репрезентацију Србије или Црне Горе. После позива в.д. селектора Србије Радована Ћурчића отпутовао је Србијом на турнеју по средњој Америци и дебитовао 15. новембра 2011. на пријатељском сусрету против Хондураса (0:2) у Сан Педро Сули. На крају је, ипак, завршио у дресу “соколова”. Волков је искористио амандман који је одобрила ФИФА да играч који је забележио само један наступ у дресу одређене земље, може променити избор и заиграти за други национални тим. У мају 2012. дебитовао је за репрезентацију Црне Горе у ремију против Белгије (2:2) у Бриселу, а до септембра 2015. године одиграо је укупно 17 утакмица у дресу “соколова”.

“Ја сам испунио свој сан јер сам одиграо један меч за Србију. Зашто сам изабрао Црну Гору? Увек је боље играти тамо где те људи желе и поштују” – индиректно је Волков споменуо не баш претерану заинтересованост српског савеза за његове услуге, а потом наставио:

“Испоставило се да је то прави потез, у Црној Гори сам био стандардан све до доласка Љубише Тумбаковића на место селектора. Зашто више нисам део репрезентације, заиста не знам, не бих улазио у те разлоге који сигурно нису фудбалски. Вероватно је репрезентација завршена прича за мене докле год господин Тумбаковић води селекцију. Увек сам играо срцем за Црну Гору, борбено и без пардона, и са те стране сам чист пред собом. Знам и да то многи препознају.”

Наставак овог занимљивог интервјуа прочитајте на линку испод.

http://sportekspres.net/2017/11/17/druga-mladost-vladimira-volkova-vova-predvodnik-radovog-vrtica/

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

10
окт2018

Тричковић: Узор ми ј...

Млади фудбалер Рада истакао је да му је за брже напредовање у каријери неопходно искуство у сениорск...

20
сеп2018

Младеновић: Нисмо за...

Реч најбољег

15
сеп2018

Шипчић исписао трију...

Грађвинари у надокнади времена савладали Динамо

14
сеп2018

У Барајеву стасавају...

Грађевинари формирали своју секцију на ободу Београда