Верујући да се у животу све дешава у право време, млади штопер Рада Страхиња Танасијевић недавно је храбро закорачио у ново фудбалско поглавље испуњено низом пословних успеха.

Атрактивни двадесетогодишњак, тих и ненаметљив недавно је добио прву и праву шансу коју је максимално искористио и за кратко време постао миљеник навијача. После дебија против Вождовца на „крову“ и утакмица против Војводине и Напретка на Бањици, већ је скренуо пажњу на себе и у његовом трећем наступу за „небеско – плаве“ изабран је у идеални тим Суперлиге Србије. Млади дефанзивац „грађевинара“ признаје да му се дешавају лепе ствари у животу, али да чврсто стоји на земљи.

„Много лепих ствари ми се дешава, о ружнима немам разлога да мислим. Поред свега што ми се издешавало нисам могао ни да сањам да ће ми се овом брзином дешавати овако лепе ствари. Позив за први тим, деби, потом утакмице са Војводином и Напретком учинили су да заборавим неке лоше ствари које су ми се у минулом периоду догодиле. Захвалан сам људима који су ми пружили шансу да покажем своје фудбалско умеће Много ми је подигло самопоуздање што у првом тиму рачунају на мене. Када млади играч види да је у будућности и он пројекат клуба то му свакако много значи.Већ након неколико кола када сам почео стандардно да играм све је било много лакши“ – каже Танасијевић за клупски сајт.

После дебија са Вождовцем, утакмица са Војводином и Напретком и избора у идеални тим 16. кола Суперлиге Србије, младом штоперу Рада стижу многобројне честитке и жеља да настави истим темпом.

„Сви саиграчи из клуба су ми честитали и показали какво другарство влада међу нама. Много ми значи њихова подршка и то што знам да смо сви увек ту једни за дуге. Честитке су стизале и још стижу од пријатеља, родбине, познаника, знаних и незнаних. Сви ми желе да наставим истим темпом. Заиста сам пресрећан, али чврсто стојим на земљи. Ето, већ у мом трећем суперлигашком наступу уврштен сам у тим кола, што ме посебно обрадовало. Привилегија је бити у друштву играча који су у идеалном тиму 16. кола. Међутим, на мени је да још више радим, а остало ће доћи временом“ –  истиче млади штопер Рада.

На новинарско питање на шта мисли када каже да ће остало доћи временом Танасијевић је открио:

„Да постанем стандардни првотимац и да мој Рад буде у врху српског фудбала, да добијем позив селектора, прво младе, а потом и „А“ селекције и на крају да каријеру наставим у иностранству. Добио сам замајац и ништа ме неће зауставити на том путу“ – закључио је Танасијевић.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА