„Форси“ обележили 30 – годишњицу постојања, фудбалери победом прекинули низ од шест узастопних пораза.

Рад: Дејановић, Волков (од 70. Милошев), Љубинковић, Денић, Младеновић (од 57. Ајковић), Лутовац, Петровић, Танасијевић (од 83. Шипчић), Вицо, Зоњић, Лукић.

Напредак: Петровић, Боранијашевић, Н. Петровић, Симоновић, Вешковић, Шљивић, Аливодић, Митровић (од 80. Касалица), Вукановић, Секидика (од 67. Вулић), Ђерић (од 81. Милисављевић).

Вече за памћење! У предивном амбијенту стадиона „Краљ Петар Први“ током свих 95 минута трајања меча на Бањици у оквиру 16. кола Суперлиге, навијачи су песмом подржавали своје љубимце, а они су им се, ношени на њиховим крилима, одужили тријумфом против веома квалитетне екипе из Крушевца и увеличали њихов рођендан. Једини погодак, вредан максималне радости постигао је Ђорђе Денић у 61. минуту утакмице. Био је то веома тврд и борбен меч, један од оних где се једна грешка скупо плаћа.

Дуго је трајало испитивање снага, а прво веће узбуђење наговестио је Богдан Младеновић у 20. минуту, када је десницом шутирао из окрета, а голман Петровић је крајњим напором успео да сачува своју мрежу. Поново је уследио период тактичког надмудривања на средини терена и „меркање“ грешке противника да се дође до повољне позиције за постизање поготка. Ипак, у сам смирај првог полувремена забележили смо по једну прилику на обе стране. Прво је Лукић у 44. минуту све одлично урадио по левој страни, рачунајући и прецизно додавање Лутовцу који је био у изгледној позицији да озбиљније угрози гол Напетка, међутим млади нападач Рада је много оклевао, довољно да му један од дефанзиваца Крушевљана изблокира ударац и отклони опасност испред свог гола. Само минут касније узвратио је Секидика ударцем са 20 – ак метара, при чему је добро загрејао дланове голмана Дејановића, тако да су мреже на Бањици током првих 45 минута мировале.

И у наставку обазрива игра на обе стране. А онда, дошао је и тај тренутак! Бањица је прокључала У 61. минуту. Славље на терену, славље на трибинама! Ајковић је са позиције десног крила упослио Ђорђа Денића, а овај се без много размишљања, одлучио на приземни шут са 18 метара и погодио сами доњи леви угао голмана Петровића који је парадом улепшао слику за фоторепортере.

После вођства Рад се постепено повлачио на своју половину чувајући минималну стечену предност и „меркајући“  тренутак да из евентуалне контре дуплира предност, док су гости кренули агресивније ка голу Дејановића не би ли поравнали резултат. Покушали су Аливодић у 68., Вукановић у 69. и 71. минуту, али Дејановић се није дао изненадити. Најбољу прилику да поравнају резултат играчи Напретка имали су у 80. минуту игре, после филигранске акције нападачког реда Петровић – Митровић, када је Ђерић из непосредне близине промашио празан гол.

„Грађевинари“ су рутински одрађивали посао приводећи меч крају, чувајући минималац, и у томе су успели, па су на крају заслушено, заједно са „Форсима“ прославили победу, а из њихових грла ориле су се навијачке песме од којих је Бањица одјекивала.

„Форси“, срећан 30. рођендан!

ФОТО ГАЛЕРИЈА ФОТО Пеђа Милосављевић (www.starsportphoto.com)

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА