У пријатељској утакмици на стадиону ФК Бежанија Рад је поражен резултатом 2:0. Стрелци за домаћу екипу били су Илић у 16. и Гојков два минута касније.

ФК Бежанија: Лекић, Бабић, Јеремић, Филиповић, Осман, Илић, Гојков, Макси, Аничић, Јокић, Радовановић. Играли су још: Марић, Мићановић, Сем и Ћировић.

ФК Рад: Марковић, Тричковић, Шипчић, Мијаиловић, Парађина, Стојановић, Ризнић, Гузина, Ратковић, Грбовић, Јовић. Играли су још: Лучић, Илић, Ђуровић, Марјановић и Томашевић.

Екипа Бежаније добро је отворила утакмицу и већ након 18 минута игре имала два гола предности. „Грађевинари“ су у првих 45 минута приказали бледо издање, да би у наставку били конкретнији и опаснији, али је изостала завршница, па је утакмица завршена у корист домаћина.

Већ у 6. минуту припретио је Лука Ратковић, али је лопта завршила преко гола. Осам минута касније и Гузина је опробао шут, али је лопта завршила у рукама голмана домаће екипе. А онда, 16. минут и сјајан гол Илића за вођство Бежаније. Након добро одрађене акције, поменути играч се определио за шут са дистанце и лопта је завршила у рашљама Марковића који је био поптуно немоћан. Само два минута касније, Гојков је дуплирао предност. Стрелац првог гола Илић прошао је одбрану „небеско – плавих“ коју су чинили Шипчић и Мијаиловић, сјајно пронашао Гојкова којем је само преостало да пласира лопту у мрежу голмана Марковића.

Минут касније, на другој страни покушао је Јовић, али је погодио спољни део мреже голмана домаћих. После периода мирне игре, у 38. минуту видели смо ново узбуђење пред голом гостију. Гојков је проиграо одбрану Рада, нашао се у петерцу, али је шутирао преко гола. Пет минута пре краја првог полувремена Гузина, а потом и Ратковић шутирали су на гол „Лавова“, али је њихов голман био добро постављен. Након тога видели смо и шансу Тричковића, када је лепо прошао искоса по левој страни, али је шутирао у руке голмана Лекића. То је било све што смо видели у првом делу игре.

Боље издање „грађевинара“ видели смо у наставку утакмице. Већ у 55. минуту Вања Илић је био у изгледној прилици, али је лопта завршила преко гола. Седам минут касније Гузина је у петерцу добро пронашао Јовића, али је овај био непрецизан и лопта је завршила ван мреже. Потпуну доминацију Рада прекинуо је један напад домаће екипе, али је голман Лучић сјајно интервенисао.

До краја утакмице видели смо још неколико добрих шанси „небеско – плавих“. Прво је Томашевић сјајно пронашао Ђуровића, овај је шутирао, али је лопта закачила некога од играча Бежаније и завршила у гол ауту. У 76. минуту Парађина се пробио ка противничком голу, био у изгледној прилици, али је изостала завршница. Три минута пре краја сусрета, Тричковић је био пред голом, упутио је незгодан шут и погодио стативу. До краја меча није било промене резултата, иако је Радова екипа потпуно доминирала и могла да постигне неколико голова.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

20
сеп2018

Младеновић: Нисмо за...

Реч најбољег

15
сеп2018

Шипчић исписао трију...

Грађвинари у надокнади времена савладали Динамо

14
сеп2018

У Барајеву стасавају...

Грађевинари формирали своју секцију на ободу Београда