„Грађевинари“ респектују „лале“ , уздају се у традицију и траже излаз из резултатске кризе.

Последњи тријумф „небеско – плави“ забележили су још у 6. колу када су головима Лукића и Волкова славили против Мачве. Од тада, осам мечева без тријумфа и само један освојен бод против Бачке на домаћем терену. Серија лоших резултата проузрокавала је и промену на клупи. Гордана Петрића заменио је Слађан Николић који пред меч 15. кола против Војводине (субота, 19 сати, ТВ Арена спорт) истиче да ће за његову екипу свака утакмица, односно сваки освојени бод до краја сезоне бити веома битан. 

Војводина је одличан тим, то показује и табела. Ми нисмо у ситуацији да можемо да калкулишемо, морамо у сваком мечу да идемо на победу, ко год да је противник, односно колико год да су квалитетни. Радили смо добро у току недеље, верујем у ове момке и надам се победи” – каже Николић.

Ивица Јовановић и Стефан Михајловић, некадашњи првотимци тима са Бањице представљаће сутра велику опасност за свој бивши клуб. Михајловић је на претходном куп мечу против Будућности из Добановаца постигао чак четири гола.

„Чим су у Војводини, значи да су квалитетни фудбалери. Тај клуб има много добрих играча, али опет понављам све зависи од нас. Од наше дисциплине, агресивности која мора да буде на много већем нивоу у односу на претходне утакмице” – рекао је Николић на конференцији за медије уочи ове утакмице.

Омладински репрезентативац Србије и један од најбољих изданака Радове фудбалске школе поседњих година Његош Петровић очекује тврду и тешку утакмицу. 

Они су веома дисциплинована екипа, анализирали смо их добро и ако испунимо све тренерове захтеве сигуран сам да ће бодови остати на Бањици. И поред лоших резултата, атмосфера у свлачионици је добра, сви желимо да изађемо из резултатске кризе. Верујем у своје саиграче и мислим да пред нашим навијачима можемо изборити позитиван резултат” – рекао је Петровић.

Рад нема већих кадровских проблема пред меч са Војводином, па ће тако осим временски дуже одсутног Рендулића, сви бити на располагању тренеру Николићу.

На стадиону „Краљ Петар Први” уздају се и у традицију која каже да Војводина пуних двадесет година не зна за тријумф на Бањици (последњи пут на овом стадиону славили су 1997. године, а 2013. су победили Рад на Врачару), а то ће бити још један додатни мотив фудбалерима „небеско – плавих“ у намери да тврђава у Црнотравској улици и даље буде неосвојива за новосадску „стару даму“.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

20
сеп2018

Младеновић: Нисмо за...

Реч најбољег

15
сеп2018

Шипчић исписао трију...

Грађвинари у надокнади времена савладали Динамо

14
сеп2018

У Барајеву стасавају...

Грађевинари формирали своју секцију на ободу Београда