„Ово је могло да се догоди и раније, али никад није касно“ – потврђује млади дефанзивац Рада.

Радово дете Страхиња Танасијевић (20) дебитовао је за први тим у 14. колу Суперлиге против Вождовца и показао се у најбољем светлу, а како сам каже, пре свега, захвалан је Слађану Николићу на указаном поверењу.

„Пресрећан сам због прве званичне утакмице у „небеско – плавом“ дресу. Овај тренутак сам стрпљиво чекао и заиста је био непоновљив осећај кад сам крочио на терен стадиона на крову ТЦ „Стадион“. Признајем, било је треме пред утакмицу, емоције су прорадиле, међутим кад је иста почела и трема је исчезла. Није ми било свеједно. Доживео сам нешто о чему сваки дечак сања. Захвалан сам тренеру Слађану Николићу на пруженој шанси, надам се да сам игром оправдао његово поверење“ – каже Танасијевић за клупски сајт.

Додао је да је игра у првом тиму за њега подстицај да ради још више и да игра боље, као и да су га првотимци прихватили на најбољи могући начин.

„У Раду сам од петлића, па ево до првог тима. Бањица је моја друга кућа. А како другачије да будем прихваћен у својој кући него домаћински. Много је битно што имам прилику да играм у првом тиму и наставићу да дајем свој максимум“ – каже млади дефанзивац.

Са новинарском констатцијом да је деби у првом тиму закаснио за играча његовог калибра, Танасијевић се сложио и сматра да никад није касно.

„Могло је ово да се догоди и раније, али никад није касно. Пре две године када је тренер био Милан Милановић нисам добио шансу. Само једном сам седео на клупи и то је било све. После тога је уследила позајмица Жаркову и ту сам провео годину дана. Дуго радим са првим тимом, прошао сам припреме, марљиво и стрпљиво тренирам. Ево ме, коначно, тамо где сам и маштао“ – искрен је Танасијевић.

Млади дефанзивац осврнуо се и на учинак своје екипе на мечу против Вождовца.

„Колико сам срећан због дебија у дресу Рада, толико сам тужан због пораза. Ех, да смо успели у оном што смо прижељкивали, мој доживљај био би комплетан. Према мом мишљењу, први гол је одлучио меч. Вождовац је контролисао игру, ми смо се несвесно повукли, иако тренер то није захтевао, покушали нешто из контре, али смо остали празних руку. Могло је много боље“ – истиче Танасијевић.

Фудбалери Рада у два наредна меча дочекују Војводину и Напредак.

„Тренутак је тежак, али збићемо редове и надамо се најбољем“ – закључио је Танасијевић.

ФОТО: Дарко Ђорђевић

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ