Осма победа Вождовца и десети пораз Рада.

Вождовац: Поповић, Гајић, Михајлов, Ивковић, Филиповић, Павловић, Путинчанин, Луковић (од 60. Павловски), Зец, Срећковић (од 75. Машовић), Георгијевић (од 89. Перовић).

Рад: Зоговић, Волков, Лутовац, Петровић, Мијаиловић, Танасијевић, Шипчић, Вицо, Зоњић (од 46. Ајковић), Гузина (од 46. Милошев), Маринковић (од 72. Лукић).

Вождовац је на крову ТЦ „Стадион“ победио градског ривала Рад са 3:0 хет – триком Дејана Георгијевића (37., 86.  и 89. минуту из једанаестерца). Ово је осма победа „змајева“ у првенству , док је Рад, са друге стране, наставио очајну серију лоших резултата ове сезоне. Ово је „грађевинарима“ већ десети пораз од 14 одиграних мечева у Суперлиги.

Покушао је тренер Слађан Николић (први пут самостално предводио екипу) да дефанзивном тактиком у формацији 5 – 3 - 2  изненади домаћина и да евентуално „откине“ бод на крову и то му је успевало све до 37 – ог минута, не толико сналажљивошћу и квалитетом његове дефанзивне линије, колико неинвентивношћу домаћина који није имао идеју и решење да озбиљније припрети Зоговићу. Тада је Срећковић извео слободан ударац са леве стране на тај начин што се уместо убачаја у шеснаестерац одлучио на повратну лопту ка Луковићу, овај је пронашао „рупу“ у задњој линији Рада и дубинском лоптом упослио Георгијевића који је утрчао из другог плана и обрео се сам испред Зоговића и егзекуција је била неминовна.

Иначе, овај период утакмице обележила је јалова игра Вождовца који је покушавао да пробије бедем „грађевинара“ и изузев покушаја Луковића није било озбиљнијих претњи по гол Зоговића. Са друге стране Лутовац је имао једну прилику, али је изостала конкретна завршница. И да није било постигнутог гола и по једна прилика на обе стране, новинарске бележнице би остале празне.

И у наставку утакмице виђена је игра без неких осмишљених акција и идеја на обе стране. Вождовац је вребао прилику да из евентуалне контре увећа предност, нажалост и фудбалери Рада су се одлучили на дефанзиву, упркос вођству домаћина. Мало је недостајало да „змајеви“ дуплирају предност већ у 49, минуту. Из једне контре Зец се обрео сам испред Зоговића и када су сви видели лопту у мрежи нападач Вождовца је послао лопту преко гола. Осам минута касније Зоговић је погрешио при дегажману и лопту дотурио Зецу који је искористио поклон и шутирао, али се голман Рада искупио одличном одбраном за учињену грешку.

Прву нешто осмишљенију акцију Рада бележимо у 61. минуту. Милошев је сјајно проиграо Вица, уследио је леп центаршут, али је Лутовац закаснио за делић секунде да озбиљније угрози голмана Поповића. Чувар мреже Вождовца се истакао у 69. минуту, када је после грешке његовог саиграча Михајлова на време напустио голи и до лопте стигао пре Лутовца.

И када су многи помислили да ће се, у једној анемичној и немаштовитој игри обе екипе, меч на крову завршити минималцем фудбалера Вождовца, „небеско – плави“ су дозволили луксуз да приме два „јефтина“ гола. Прво, у 86. минуту, Филиповић је упослио Георгијевића, при чему је погрешио Шипчић, а некадашњи фудбалер Партизана је искористио поклон и матирао Зоговића. Минут пре регуларног тока утакмице Георгијевић је са пенала хет – триком ставио тачку на меч који ће брзо бити заборављен. Најстожој казни претходио је контакт Вица над Зецом у шеснаестерцу Рада. Могао је Рад до почасног поготка у последњем минуту утакмице, али Поповић је надмудрио Лутовца.

Овај меч, ипак, остаће упамћен по дебију Радовог детета Страхиње Танасијевића који је одиграо солидну утакмицу и повратника у српски фудбал Небојше Маринковића. Такође, вреди напоменути и да је капитенска трака први пут била око руке Владимира Волкова, једине светле тачке у гостујућем тиму уз горе поменутог Танасијевића.

ФОТО ГАЛЕРИЈА ФОТО Дарко Ђорђевић

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА