Срђан Ајковић за клупски сајт говори о дебију у дресу „грађевинара“ и голу који је постигао на истом, као и о очекивањама од утакмице са Вождовцем.

26 – годишњем Ајковићу ово је други мандат у „небеско – плавом“ дресу, будући да је исти носио и у периоду од 2009. до 2012. године, с’ тим да је тада био и на позајмицама у Ловћену и БСК-у из Борче. Овај пут деби је имао у Ивањици у победи Јавор Матиса у оквиру 12. кола Суперлиге (3:2), а тада је постигао и свој првенац:

„Задовољан сам одиграном дебитанском утакмицом. Драго ми је што сам шансу искористио на прави начин, постигао гол и асистирао и тако оправдао поверење тренера и стручног штаба. Остаје жал што нисмо победили, а могли смо. Надам се да је то само почетак и очекујем још погодака“ – каже у даху Ајковић.

Након његовог дебија уследила је пауза, а потом утакмице са Спартак ЖК на Бањици, у којој су „грађевинари“ поражени са 2:0. Ајковић је шансу добио у 57. минуту када је ушао у игру уместо Мијаиловића.

„Штета је што нисмо успели да дођемо барем до бода у тој утакмици. Иако смо примили гол у првом полувремену, у другом делу смо се консолидовали и имали шансе да дођемо до изједначења, али их нисмо искористили, па је тачка на пораз стављена у 90. минуту“ – говори Ајковић.

Рад у суботу 21. октобра од 17 сати у малом градском дербију гостује Вождовцу на крову.

„Спремни дочекујемо овај дуел и надамо се победи. Свесни смо да морамо да дишемо као један и да озбиљно схватимо ситуацију у којој се налазимо. Верујем да ће све бити добро и да ћемо се на Бањицу вратити са три бода у џепу“ – поручио је Срђан Ајковић.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

25
апр2018

Пуни самопоуздања пр...

Грађевинари у ванредном колу гостују крај Саве

21
апр2018

Само победа!

Дарко Бједов пред гостовање Радника из Сурдулице, зна да нема калкулација

14
апр2018

Опстанак се од Лучан...

Рад започиње мисију очувања суперлигашког статуса