Головима Даркa Пушкарића у 23., Саше Јовановића у 75. и Ивана Јовановића у 81. минуту Чукарички славио на Бањици.

Рад: Зоговић, Волков, Младеновић, Танасијевић, Мијаиловић, Вицо, Зоњић, Ајковић, Лукић, Маринковић, Стојановић.

Играли су још: Љубинковић, Лазић, Ратковић, Грбовић, Шипчић, Русмир.

Чукарички: Белић, Радић, Копитовић, Пушкарић, Дринчић, Доцић, Милојевић, Овусу, Кајевић, Тедић, Башановић.

Играли су још: Кировски, Ихарош, Лагатор, Црномарковић, Рубежић, И. Јовановић, Зорић, Ђокић, Адамовић, С. Јовановић.

У циљу одржавања такмичарског микроциклуса, фудбалери Рада су искористили паузу у првенству да одиграју још једну пријатељску утакмицу. Овог пута ривал је била екипа Чукаричког која је заслужено славила на Бањици са 3:0. Тренери Гордан Петрић и Ненад Лалатовић извели су на терен тренутно најјаче поставе, истина без репрезентативаца и рековалесцента, тако да је виђена добра фудбалска представа, посебно у првом полувремену.

Да ће бити узбудљиво примећено је у уводним минутима утакмице. После корнера који је извео Дринчић у 5. минуту, Копитовић је закачио лопту главом, али је она завршила у рукама голмана Зоговића. Узвратио је Рад четири минута касније контром из које је Вицо постигао гол, међутим по мишљењу првог помоћника судије Смиљанића, десни бек „грађевинара“ је пре тога био у недозвољеној позицији. Покушао је Вицо и у 14. минуту, али је Белић крајњим напором зауставио његов ударац. Пет минута касније Белић се поново истакао, прво када је ударац Младеновића успео да укроти и избаци у корнер, потом после изведеног казненог ударца из угла, Волков је шутирао главом, голман „брђана“ је још једном храбром интервенцијом избацио лопту у корнер.

Ипак, Чукарички је први стигао до вођства у 23. минуту. Младеновић се поигравао са Дринчићем на ивици свог шеснаестерца, овај му је одузео лопту и при томе га је везиста „грађевинара“ зауставио прекршајем на самој ивици шеснаестерца. Слободан ударац извео је Дринчић, лопта је погодила десну стативу голмана Зоговића, одбила се у поље, натрчао је Пушкарић и сместио је у празну мрежу. Све до 37. минута, трајало је тактичко надмудривање на средини терена, онда је Кајевић на додавање Радића за мало био непрецизан. Минут пре краја првог полувремена Лукићев ударац је завршио у рукама Зоговића.

У наставку утакмице ритам је спласнуо, али су ипак виђена два поготка и понека лепа акција. Већ у 48. минуту Маринковић је дубинском лоптом упослио Лукића који је успео да избегне пажњи двојице штопера Чукаричког, потом је изашао пред голмана Белића, циљао је даљи угао и промашио, тако да је изгледна прилика отишла у неповрат. У 62. минуту Ајковић и Лазић су организовали контру, али ударац Лазића је Иван Јовановић на време изблокирао и отклонио опасност испред свог гола. Пет минута касније Русмир је упутио маестралан пас у дубину, међутим његову намеру Лазић није на време „прочитао“, а била је лепа прилика. Оно што су „брђани“ меркали у наставку утакмице то су и остварили. Контру у којој су учествовали Ихарош, Ђокић и Адамовић, успешно је окончао Саша Јовановић у 75. минуту и дуплирао предност свог тима. Само шест минута касније тачку на овај меч ставио је Иван Јовановић када је натрчао на повратну лопту и са 25 метара резантним ударцем погодио сам доњи леви угао голмана Зоговића. У 90. минуту Ајковић је могао да постигне почасни погодак за домаћина, али његов ударац из близине Белић је успео да укроти.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима