„Орлићи“ повели голом Ракића са пенала у 15. минуту, „грађевинари“ изједначили голом Ратковића у 45. минуту утакмице.

Рад: Дејановић, Матовић, Љубинковић, Танасијевић, Ратковић, Мијаиловић, Шипчић, Грбовић, Ризнић, Лазић, Ђуровић.

Играли су још: Марковић, Парађина, Тричковић, Варга, Илић, Маринковић, Булатовић.

Синђелић: Вукашиновић, Милошевић, Бранковић, Кричак, Нешић, Павишић, Обреновић, Ахметовић, Ракић, Ајо, Алексић.

Играли су још: Горановић, Павишић, Свилар, С. Ковачевић, Ковачевић, Тврдоријекас, Жупањац.

Фудбалери Рада искористили су паузу у првенству због обавеза репрезентације да одиграју пријатељску утакмицу са екипом београдског Синђелића. На главном терену Краљ Петар Први „небеско – плави“ су одиграли нерешено 1:1 са чланом Прве лиге Србије. Синђелић је повео голом Ракића са пенала у 15. минуту, док је Рад голом Ратковића у 45. минуту стигао до ремија.

Утакмица је послужила сврси, јер су тренери обе екипе разигравали оне играче који немају велику минутажу у првенственим наступима, а момци су урадили оно што је требало, било је и лепих акција и потеза, тако да су тренери Петрић и Корак били у прилици да се још једном увере у квалитете „резервиста“ и сигурно је да ће неко од њих покуцати на врата стартних једанаест.

Први је припретио Рад преко Ђуровића у 9. минуту, али његов ударац је завшио ван оквира гола. Покушали су Љубинковић и Ђуровић, два минута касније, међутим њихови ударци су на време изблокирани. У 15. минуту Синђелић стиже до вођства са пенала. Најстрожој казни је претходила одлична контра коју је започео Милошевић, повукао лопту корак – два, потом је упослио Ахметовића, уследио је ударац ка голу Дејановића, неко од одбрамбених играча је закачио лопту руком у свом шеснаестерцу и судија је показао на 11 метара. Сигуран са „креча“ био је Ракић.

Најизгледнију прилику да поравна резултат имао је Лука Ратковић у 33. минуту када се нашао сам испред голмана Вукашиновића, али се у одлучном тренутку спетљао и стопроцентна прилика је отишла у неповрат. Ипак, Ратковић се за поменути промашај искупио 12 минута касније, када је мајсторски лобовао истрчалог голмана Вукашиновића и поравнао резултат, што ће се касније испоставити и коначним резултатом утакмице.

И у наставку је виђена прилично тврда, уједно и борбена игра, без пуно шанси на обе стране. Углавном се водила борба на средини терена где су и једни и други вребали на контру, али до промене резултата није дошло. У другом делу смо забележили по две полуприлике на обе стране, Ракић и Обреновић за Синђелић, а Ратковић за Рад.

ФОТО ГАЛЕРИЈА ФОТО Дарко Ђорђевић

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

20
сеп2018

Младеновић: Нисмо за...

Реч најбољег

15
сеп2018

Шипчић исписао трију...

Грађвинари у надокнади времена савладали Динамо

14
сеп2018

У Барајеву стасавају...

Грађевинари формирали своју секцију на ободу Београда