„Орлићи“ повели голом Ракића са пенала у 15. минуту, „грађевинари“ изједначили голом Ратковића у 45. минуту утакмице.

Рад: Дејановић, Матовић, Љубинковић, Танасијевић, Ратковић, Мијаиловић, Шипчић, Грбовић, Ризнић, Лазић, Ђуровић.

Играли су још: Марковић, Парађина, Тричковић, Варга, Илић, Маринковић, Булатовић.

Синђелић: Вукашиновић, Милошевић, Бранковић, Кричак, Нешић, Павишић, Обреновић, Ахметовић, Ракић, Ајо, Алексић.

Играли су још: Горановић, Павишић, Свилар, С. Ковачевић, Ковачевић, Тврдоријекас, Жупањац.

Фудбалери Рада искористили су паузу у првенству због обавеза репрезентације да одиграју пријатељску утакмицу са екипом београдског Синђелића. На главном терену Краљ Петар Први „небеско – плави“ су одиграли нерешено 1:1 са чланом Прве лиге Србије. Синђелић је повео голом Ракића са пенала у 15. минуту, док је Рад голом Ратковића у 45. минуту стигао до ремија.

Утакмица је послужила сврси, јер су тренери обе екипе разигравали оне играче који немају велику минутажу у првенственим наступима, а момци су урадили оно што је требало, било је и лепих акција и потеза, тако да су тренери Петрић и Корак били у прилици да се још једном увере у квалитете „резервиста“ и сигурно је да ће неко од њих покуцати на врата стартних једанаест.

Први је припретио Рад преко Ђуровића у 9. минуту, али његов ударац је завшио ван оквира гола. Покушали су Љубинковић и Ђуровић, два минута касније, међутим њихови ударци су на време изблокирани. У 15. минуту Синђелић стиже до вођства са пенала. Најстрожој казни је претходила одлична контра коју је започео Милошевић, повукао лопту корак – два, потом је упослио Ахметовића, уследио је ударац ка голу Дејановића, неко од одбрамбених играча је закачио лопту руком у свом шеснаестерцу и судија је показао на 11 метара. Сигуран са „креча“ био је Ракић.

Најизгледнију прилику да поравна резултат имао је Лука Ратковић у 33. минуту када се нашао сам испред голмана Вукашиновића, али се у одлучном тренутку спетљао и стопроцентна прилика је отишла у неповрат. Ипак, Ратковић се за поменути промашај искупио 12 минута касније, када је мајсторски лобовао истрчалог голмана Вукашиновића и поравнао резултат, што ће се касније испоставити и коначним резултатом утакмице.

И у наставку је виђена прилично тврда, уједно и борбена игра, без пуно шанси на обе стране. Углавном се водила борба на средини терена где су и једни и други вребали на контру, али до промене резултата није дошло. У другом делу смо забележили по две полуприлике на обе стране, Ракић и Обреновић за Синђелић, а Ратковић за Рад.

ФОТО ГАЛЕРИЈА ФОТО Дарко Ђорђевић

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

14
nov2018

ДРАГАН СТЕВАНОВИЋ ВО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ПРОМОВИСАЛИ НОВОГ ШЕФА СТРУЧНОГ ШТАБА 

09
nov2018

БАЊИЦА СЛАВИ ШЕСТ ДЕ...

ПРОТИВ КРУШЕВАЧОГ НАПРЕТКА (СУБОТА, 18 ЧАСОВА), НАЈВЕРНИЈЕ ПРИСТАЛИЦЕ „ГРАЂЕВИНАРА“ ОБЕЋАВАЈУ СПЕКТА...

09
nov2018

Хвала Кизо!

 „ГРАЂЕВИНАРИ“ СПОРАЗУМНО РАСКИНУЛИ САРАДЊУ СА ТРЕНЕРОМ МИЛИНКОВИЋЕМ

26
okt2018

Са оптимизмом на Ниш...

Млади дефанзивац, Никола Тричковић пред дуел са Радничким