Фудбалери Рада су два пута водили, са 1:0 и 2:1, али су на крају поражени са 3:2.

Јавор: Ђогатовић, Силва (од 86. Обадовић), Крнић, Аустин, Колаковић, Севић (од 46. Милановић), Терзић, Ивановски, Амановић, Митошевић, Цветковић (од 85. Ковачевић).

Рад: Зоговић, Волков (од 54. Шипчић), Денић, Младеновић, Лутовац, Петровић (од 62. Љубинковић), Мијаиловић, Зоњић, Ајковић, Лукић, Рендулић (од 74. Грбовић).

Јавор је успео да забележи прву победу ове сезоне након првог кола када су славили против Борца, сада је пао Рад у Ивањици са 3:2. „Грађевинари“ су два пута водили, са 1:0 и 2:1, али су на крају поражени са 3:2. Волков је довео Рад у предност, али је Ивановски изједначио резултат. Ајковић пред крај првог дела игре доводи госте у нову предност, а онда су домаћи преко Крнића по други пут поравнали резултат у 57. минуту, да би победника одлучио искусни везиста Стеван Ковачевић у самом финишу меча. Занимљиво је да је поред Радника и Борца који су дугу кризу резултата прекинули победама, управо, против Рада, овог пута то учинио и суперлигаш из Ивањице.

Полуприлике Крнића у 3. (Јавор) и Лукића у 4. минуту (Рад) су наговестиле занимљив меч и голеаду. Већ у 12. минуту „грађевинари“ стижу у вођство. Лукић је пробио по десном боку, лепо се ослободио пратиоца, потом је лукаво убацио лопту у простор до Ајковића којем су у сусрет кренули Колаковић и голман Ђогатовић, дебитант у дресу Рада је успео да их заобиђе при чему је отишао мало укосо, али је успео да пошаље лопту на другу стативу, акцију је пратио Волков и проследио лопту у мрежу. Међутим, кратко је трајало славље „небеско – плавих“ момака. Само три минута касније, Цветковић је упослио Силву, на десној страни, уследио је леп центаршут, Ивановски је измакао пажњи Рендулића и из прве пласирао лопту у мрежу. У 19. минуту Силва је атрактивно, петом, упослио Терзића овај се одлучио на шут, али неко од одбрамбених играча Рада је изблокирао његов ударац и лопта је завршила у корнеру. После изведеног казненог ударца са угла, Зоговић и Зоњић су лоше проценили лет лопте и умало да она заврши у мрежи. Четири минута касније идентична акција фудбалера Јавора као и у 15. минуту када су поравнали резулатат, само што је уместо Силве у акцији учествовао Терзић. Цветковић је дугом дијагоналом упослио Терзића, уследио је добар центаршут, Ивановски је измакао пажњи одбране Рада и из непосредне близине шутирао право у руке голмана Зоговића. Четири минута касније после корнера који је извео Митошевић, Ивановски је добро шутирао главом, али Зоговић се није дао изненадити. „Грађевинари“ до новог славља стижу у 39. минуту. Лутовац је са леве стране упутио центаршут, дефанзивац Аустин је кратко одбио лопту, натрчао је Ајковић и прецизним ударцем погодио сам леви доњи угао немоћног гол „небеско – плавих“ је био добро постављен. Само минут касније одлична контра Рада, акцију је започео Лутовац, лопта је стигла до Лукића који је лепо прошао по левом боку, уследио је центаршут, али Младеновић је за мало закаснио да убаци лопту у мрежу.

На одмор се отишло вођством момака са Бањице, који у наставку нису успели да сачувају предност, чак ни да „откину“ бод , иако су два пута били у предности. Наставак утакмице је почео шансама момака које са клупе предводи Гордан Петрић. Прво је покушао Рендулић у 48. минуту, лопта је завршила изнад пречке. Два минута касније Денић је упослио Лукића који је одлично центрирао на другу стативу, тамо се нашао Мијаиловић који је могао да угура лопту у мрежу, међутим десни бек Рада се спетљао и изгледна прилика је отишла у неповарат. Убрзо је уследила казна. Играо се 57. минут утакмице. Неко из средњег реда „грађевинара“ је погрешио на средини терена, лопте се докопао Цветковић и из прве упослио Крнића који се, прво ослободио Мијаиловића, па се потом крупним корацима обрео испред Ђогатовића, успео је да га заобиђе, уследио је ударац, Денић је избацио лопту са саме гол линије, она је поново стигла до Крнића и ту спаса није било. Уследило је друго поравнање резултата. После дужег затишја мало је недостајало да Јавор дође у вођство у 72. минуту. Све акције домаћина, по правилу, су започињале преко Цветковића који је употребљивим лоптама упшљавао Силву, а Бразилац је одличним центаршутевима тражио Ивановског, тако је било и овог пута, али је нападач Јавора из близине шутирао и погодио Зоговића. Десетак минута пре краја утакмице, Лукић је убацио лопту на другу стативу, Младеновић је за мало закаснио да по трећи пут натера фудбалере Јавора да ваде лопту из своје мреже.

И када су сви очекивали да се меч заврши поделом бодова тако није мислио Ковачевић. Три минута пре краја регуларног тока, дубинску лопту упућену са средине терена Ивановски је главом проследио до неумољивог „резервисте“ Ковачевића који тек што је провео два минута на терену, али довољно да „запржи чорбу“ гостима из Београда.

Након паузе због репрезентативних обавеза, Рад ће у 13. колу дочекати Спартак ЖК.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима