Фудбалски клуб Рад на крају летњег прелазног рока потписао је уговоре са још шесторицом играча чија је промоција одржана у петак, у просторијама клуба на Бањици.

Нови играчи „грађевинара“ постали су искусни штопер Зоран Рендулић, нападачи Лука Ратковић и Лазар Ђуровић, као и крило Жарко Грбовић. Аматерске уговоре потписали су Срђан Ајковић који игра на позицији левог и десног крила и Саша Лазић који је десно крило.

ЗОРАН РЕНДУЛИЋ – рођен 1984. године у Сарајеву, игра на позицији штопера и у редове „грађевинара“ стиже из казахстанског Ордабасија. Ово ће бити његов други мандат у Раду, с’ обзиром да је Бањици боравио када је био јуниор. Током каријере наступао је за Ремонт и Борац из Чачка, Гренобл, Јавор из Ивањице, играо је у Кини и Јужној Кореји, пре него што је стигао у Чукарички, одакле је прешао у Црвену звезду.

ЖАРКО ГРБОВИЋ – рођен 1995. године у Никшићу, може да игра на позицији левог и десног крила и долази из шпанског Толеда. Поникао је у Могрену, из којег је прошао све млађе репрезентативне селекције Црне Горе. Пре три године прешао је у холандски Твенте, где је наступао за младу екипу. Годину дана касније вратио се у Црну Гору, у редове Сутјеске, где је провео једну сезону. Био је и на позајмици у екипи Рајо Ваљекано.

ЛУКА РАТКОВИЋ – рођен 1997. године у Београду, игра на позицији нападача и стиже из редова кипарског Аполона из Лимасола. Прошао је омладинску школу Чукаричког одакле се отиснуо у иностранство.

ЛАЗАР ЂУРОВИЋ – такође рођен 1997. године у Београду, игра на позицији нападача и долази из Земуна. Наступао је за селекције узраста до 19 година у екипама Црвене звезде, Чукаричког и Макабија из Тел Авива. Играо је и за сениорски тим Чукаричког.

СРЂАН АЈКОВИЋ – рођен 1991. године у Подгорици, игра на позицији левог и десног крила, а у Рад долази из екипе ОФК Грбаљ. Биће ово његов други мандат у „небеско – плавом“ дресу будући да је исти носио и у периоду од 2009. до 2012. године, с’ тим да је тада био и на позајмицама у Ловћену и БСК-у из Борче. Играо је и за Јединство Путеви из Ужица и Земун. 

САША ЛАЗИЋ – рођен 1996. године у Бечу, игра на позицији десног крила и долази из Инђије. Играо је за неколико клубова у Аустрији, потом Лозници, као и у словеначким Брежицама.

ДОБРОДОШЛИ!!!

ФОТО ГАЛЕРИЈА ФОТО Дарко Ђорђевић

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

17
јун2018

Једанаест Радових би...

"Грађевинари" промовисали нове наде

15
јун2018

Распоред утакмица се...

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови обављен је жреб за сезону 2018/2019

13
јун2018

Милинковић окупио &q...

Бањички суперлигаш стартовао са припремама

31
мај2018

Киза Милинковић води...

Искусни стручњак наставља своју мисију на Бањици