Шеф стручног штаба Гордан Петрић и провотимци Ђорђе Денић и Марко Стојановић пред гостовање у Сурдулици.

Утакмицама 8. кола, после двонедељне паузе због обавеза репрезентације, наставља се такмичење у фудбалској Супер лиги Србије, а Рад гостује у Сурдулици екипи Радника. Утакмица је на програму у суботу, 9. септембра са почетком у 19 сати.

Евидентно је да је млада екипа тренера Гордана Петрића до осмог кола у Суперлиги пружала снажан отпор екипама које се боре за горњи део табеле, али је против њих губила бодове, изузев крушевачког Напретка, док је освајала бодове против екипа нижег фудбалског рејтинга. Управо Радник спада у тај „доњи фудбалски дом“ и у таквим мечевима „грађевинари“ треба да освајају бодове како би направили солидну бодовну залиху за безбрижан завршетак првенства. Ову констатацију је у неколико наврата потврдио и тренер Петрић који је паузу у првенству максимално искористио за додатно уигравање екипе и сигурно је да „небеско – плави“ путују у Сурдулицу са жељом да упишу и другу победу у гостима.

Неће бити лако, јер Радник је уз чачански Борац једина екипа која још није освојила бод на свом терену, а одиграли су по три меча, па ће у дуелу са „грађевинарима“ додати „гас“ како би би се по први пут радовали у Сурдулици. Баш у том морању „грађевинари“ и виде своју шансу и у меч улазе са респектом према противнику, опрезом, али и у позитивној атмосфери.

После седам кола Рад је дванаести на табели са седам бодова (две победе, реми и четири пораза), а Радник на тринаестом има бод мање (победа три ремија и три пораза).

Шеф стручног штаба Гордан Петрић и првотимци, нови капитен Ђорђе Денић и Марко Стојановић истакли су да је њихова екипа добро искористила паузу у првенству и да очекују повољан резултат против Радника.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

17
јун2018

Једанаест Радових би...

"Грађевинари" промовисали нове наде

15
јун2018

Распоред утакмица се...

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови обављен је жреб за сезону 2018/2019

13
јун2018

Милинковић окупио &q...

Бањички суперлигаш стартовао са припремама

31
мај2018

Киза Милинковић води...

Искусни стручњак наставља своју мисију на Бањици