Фудбалери Рада који су имали нешто мању минутажу протекле недеље, у среду су одиграли контролну утакмицу у Старој Пазови против екипе Емирата из Уједињених Арапских Емирата и ремизирали 1:1.

Емирати: Шакур, Али Рабиа, Сацех, Фарај, Малала, Јорге, Парк, Соуроур, Моваиа, Кадин, Хусаин.

Играли су још: Исмаил Рабиа, Соуруми, Амбар, Шамарик, Шамси, Салем, Саед, Алдера, Кандар, Абдурахман.

Рад: Дејановић, Мијаиловић, Рендулић, Матовић, Парађина, Пишчевић, Петровић, Ајковић, Буснић, Стојановић, Милошев.

Играли су још: Тричковић, Милићевић, Русмир, Ризнић, Антон и Варга.

Шеф стручног штаба „грађевинара“ Гордан Петрић наставио је са праксом одигравања пријатељских утакмица између два првенствена кола. Првотимци са мањом минутажом потпомогнути са неколико играча из сопственог подмлатка и фудбалера који на Бањици тренирају одржавајући форму у исчекивању ангажмана, одиграли су контролни сусрет са суперлигашем из Уједињених Арапских Емирата и ремизирали 1:1 

Била је то утакмица са два потпуно различита полувремена, у којој је Раду припало прво, а Емиратима друго полувреме. После краћег опипавања пулса противника „грађевинари“ умало да дођу до вођства у 12. минуту из једне необећавајуће акције. Парађина је пробио по левој страни, убацио лопту у петерац, а онда је умало Али Рабиа савладао свог голмана неспретном реакцијом, но на његову срећу Шакур је извадио лопту испод саме пречке и избацио ју је у корнер. Наставио је Рад са нападима, имао теренску иницијативу, Арапи су се повукли, али изузев удараца Милошева у 25. и 32. минуту када је лопта прохујала поред саме стативе других узбуђења није било.

Теренску иницијативу „небеско – плави“ су крунисали поготком у 39. минуту из правилно досуђеног једанаестерца. Најстрожој казни је претходио прекршај Соуроура након Мијаиловићевог продора у казненом простору Емирата. Сигуран са 11 метара био је Милошев. Минут пре краја првог полувремена, арапски тим је имао прилику да поравна резулат када је Моваиа избио сам пред Дејановића, али голман „грађевинара“ је из овог дуела изашао као победник.

У наставку утакмице много агресивнија и отворенија игра екипе Емирата. Већ у 48. минуту Моавиа, један од најопаснијих играча у табору арапског тима, је одлично шутирао главом, међутим на срећу Дејановића лопта је погодила стативу и завршила у гол ауту. Узвратио је Милошев два минута касније, али Шакур је био добро постављен.

Моавиа је у 52. минуту из непосредне близине промашио гол, али му је три минута касније пошло за ногом да исправи грешку и поравна резулат. Успео је да измакне пажњи уже одбране Рада и да из близине, неометан, пласира лопту у мрежу поред немоћног Дејановића. У 59. минуту стрелац изједначујућег поготка одлично је асистирао Шамси који је из прве шутирао из волеја, али је лопта прохујала поред саме стативе. Шест минута касније Абдурахман је снажно шутирао са дистанце, међутим Дејановић је био на висини задатка.

Одличну акцију „грађевинара“ бележимо у 75. минуту када су Антон и Варга измењали дупли пас, овај други је био у прилици да доведе свој тим у вођство, међутим слабо је шутирао и прилика је отишла у неповрат. Минут касније Абдурахман је још једним ударцем са дистанце добро циљао, али се Дејановић није дао изненадити. Два минута пре краја утакмице Дејановић се још једном истакао када је успео да укроти ударац Саеда.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

17
јун2018

Једанаест Радових би...

"Грађевинари" промовисали нове наде

15
јун2018

Распоред утакмица се...

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови обављен је жреб за сезону 2018/2019

13
јун2018

Милинковић окупио &q...

Бањички суперлигаш стартовао са припремама

31
мај2018

Киза Милинковић води...

Искусни стручњак наставља своју мисију на Бањици