Нишлије су постигле по гол у оба полувремена, стрелци на Чаиру били су Арсић у 40. и Славиша Стојановић у 77. минуту, сасвим довољно за велику радост „Мераклија“.

Раднички: Живковић, Аксентијевић, Ковачевић, Симуновић, Субић, Јовановић (од 84. Стевановић), Арсић (од 82. Саша Стојановић), Томић, Голубовић (од 73. Траванчић), Павков, Славиша Стојановић

Рад: Зоговић, Вицо, Мараш, Шипчић, Зоњић, Љубинковић (од 80. Вујачић), Баиновић (од 74. Петровић), Лутовац, Денић, Младеновић (од 64. Гузина), Лукић

Трећа узастопна победа Радничког, који има и утакмицу мање од осталих ривала у Суперлиги, док је Рад остао на оној једној из дуела са Земуном у прошлом колу. Нишлије су постигле по гол у оба полувремена, стрелци на Чаиру били су Арсић у 40. и Славиша Стојановић у 77. минуту, сасвим довољно за велику радост „Мераклија“. Била је то просечна утакмица, више борбена, него квалитетна у којој Нишлије нису нешто посебно показале, док Рад није био на очекиваном нивоу, посебно у другом полувремену. Меч ће остати упамћен по два ефектна гола. Првих 20 - так минута утакмице протекло је у теренској иницијативи нишког тима, и из тог периода игре бележимо два покушаја фудбалера Радничког, први када је Субић у 13. минуту шутирао са дистанце, међутим лопта је завршила у рукама голмана Зоговића. Четири минута касније после дуже акције домаћег тима лопта је напокон стигла до Павкова који је покушао да је захвати волејем из непосредне близине, али његов ударац је завршио далеко изнад пречке. Рад се од тог периода постепено ослобађа притиска, и у неколико наврата опасно угрожава гол нишког тима. У 18. минуту „грађевинари“ су запретили контром, Денић је одлично центрирао са леве стране, кренуо је Лутовац, био бржи од одбране Радничког, али је за делић секунде закаснио и лопта је завршила у гол ауту. Три минута касније Младеновић је упослио Вица који је повукао лопту неколико корака потом се одлучио на ударац са 20 - так метара, међутим Живковић се није дао изненадити. Само четири минута касније Шипчић је био у прилици да угрози Живковића, али је пребацио лопту преко пречке. Узвратиле су Нишлије преко Ковачевића у два наврата, без конкретне завршнице. У 31. минуту Лутовац је лепо упослио Денића, овај је шутирао из тешке позиције, Живковић је био сигуран. Шест минута касније фудбалери Рада су организовали једну од лепших акција која није уродила плодом. Прво се Лукић ослободио свог чувара и са леве стране оштро шутирао. Живковић је одбио лопту, она је стигла до Баиновића, уследио је снажан ударац са 25 метара и да се голман Младен Живковић парадом није испружио колико је дуг и ухватио лопту, сигурно је да би она завршила у мрежи. Само минут касније на асистенцију Љубинковића, Лукић је био у прилици да нешто више учини, али се спетљао и прилика је отишла у неповрат.

У јеку теренске надмоћности Рада, Раднички стиже до предности. Играо се 40. минут утакмице и после досуђеног слободног ударца за Раднички, лопту је на неких 17 метара удаљености од гола Зоговића наместио Арсић, коме голови из прекида постају специјалност, узео кратак залет, пронашао „пукотину у живом зиду“ и „кифлом“ затресао мрежу немоћног Зоговића који се испружио колико је дуг, тако да је парадом улепшао слику. До краја првог полувремена није било већих узбуђења, али ипак, издвајамо велику грешку судије Николића и некоректност фудбалера Радничког Младена Голубовића у 44. минуту. После гужве у шеснаестерцу бањичког суперлигаша, Голубовић је грубо фаулирао Стефана Вица, овај је пао као покошен, превијао се по терену, тражио медицинску помоћ, све је то посматрао судија Сантрач из близине, да би Голубовић на опште запрепашћење свих присутних, уз одобрење Сантрача, прихватио лопту и снажно шутирао са пет – шест метара, али је на сву срећу Зоговић успео да ногом спречи сигуран погодак. Где је ту фер – плеј?

И наставак утакмице је почео теренском иницијативом домаћег тима. Ипак, најизгледнију прилика да дуплирају предност Нишлије су имале у 63. минуту. Јовановић је упослио Арсића, овај проследио лопту до Голубовића који ју је проследио на леву страну до Субића који је преварио свог чувара, пошао корак – два, потом шутирао и када су сви видели лопту у мрежи Зоран Љубинковић је акробатским скоком успео да сачува мрежу свог тима. Два минута касније Павков је атрактивно „маказицама“ захватио лопту, али је она завршила тик поред стативе. Победу Нишлијама оверио је Славиша Стојановић у 77. минуту. После дужег напада Аксентијевић је центрирао са леве стране, а Славиша Стојановић је ефектно петом, у казненом простору Рада, захватио лопту и преварио целокупну одбрану „небеско – плавих“ и голмана Зоговића за коначних 2:0.

Само неколико тренутака касније стрелац другог поготка за Раднички је два пута шутирао, при чему је први ударац Зоговић зауставио, док је други завршио поред гола. У 90. минуту Његош Петровић је веома лукаво шутирао, а Живковић је сјајном парадом успео да избаци лопту у корнер.

Наредног викенда фудбалере Рада очекује још једно гостовање, овог пута у Шапцу против Мачве.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

17
јун2018

Једанаест Радових би...

"Грађевинари" промовисали нове наде

15
јун2018

Распоред утакмица се...

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови обављен је жреб за сезону 2018/2019

13
јун2018

Милинковић окупио &q...

Бањички суперлигаш стартовао са припремама

31
мај2018

Киза Милинковић води...

Искусни стручњак наставља своју мисију на Бањици