Гордан Петрић и Филип Баиновић пред гостовање у Нишу.

Нови изазов фудбалере Рада чека у Нишу. У 5. колу Суперлиге Србије гостују екипи Радничког. Утакмица се игра у недељу, 13. августа са почетком у 20 часова. Охрабрени победом против Земуна (2:0), „грађевинари“ са много оптимизма путују у Ниш где ће покушати да се надигравају са „Мераклијама“ и да дођу до повољног резултата. У табору бањичког суперлигаша цене екипу Радничког, јер је једна од претедената за излазак на европску фудбалску сцену, али верују у сопствену младост и њене квалитете, који се управо доказују на мечевима где нема много притиска. Момци Гордана Петрића са нестрпљењем очекују меч у Нишу да покажу аудиторијуму на југу Србије свој раскошни таленат и знање, са жељом да то и резултатски материјализују.

У досадашња четири кола Рад је уписао једну победу (Земун на Бањици 2:0), реми (Напредак у Крушевцу 2:2) и два пораза (Црвена звезда на Бањици 0:2 и Младост у Лучанима 2:1) и налази се на 11 месту првенствене табеле. Са друге стране, Раднички је првенство отворио поразом у Београду од Црвене звезде са 3:0, да би у последња два кола уписао две победе у гостима , против новајлија у лиги Земуна и Мачве са истоветним резултатом 1:2, са тим што имају заосталу утакмицу из другог кола са екипом Младости из Лучана. Нишлије тренутно заузимају седмо место на табели.

Тренер Рада, Гордан Петрић и првотимац Филип Баиновић архивирали су меч са Земуном и сматрају да је пред њиховим тимом нових 90 минута, у којима ће покушати да кроз добру партију дођу до повољног резултата против Радничког.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

17
окт2017

Осмина финала Купа С...

Извучени су парови осмине финала, а екипа Рада 15. новембра гостује градском ривалу и браниоцу Купа...

16
окт2017

Гордан Петрић поднео...

Досадашњи шеф стручног штаба ФК Рад Гордан Петрић поднео је оставку на ту функцију.

14
окт2017

Спартак ЖК са Бањице...

Фудбалери Рада поражени су на свом терену од суботичког Спартака Ждрепчева крв резултатом 2:0, стрел...

13
окт2017

Опрезно на Спартак Ж...

Након паузе због репрезентативних обавеза, утакмицама 13. кола Суперлиге Србије наставља се национал...