Гордан Петрић и Филип Баиновић пред гостовање у Нишу.

Нови изазов фудбалере Рада чека у Нишу. У 5. колу Суперлиге Србије гостују екипи Радничког. Утакмица се игра у недељу, 13. августа са почетком у 20 часова. Охрабрени победом против Земуна (2:0), „грађевинари“ са много оптимизма путују у Ниш где ће покушати да се надигравају са „Мераклијама“ и да дођу до повољног резултата. У табору бањичког суперлигаша цене екипу Радничког, јер је једна од претедената за излазак на европску фудбалску сцену, али верују у сопствену младост и њене квалитете, који се управо доказују на мечевима где нема много притиска. Момци Гордана Петрића са нестрпљењем очекују меч у Нишу да покажу аудиторијуму на југу Србије свој раскошни таленат и знање, са жељом да то и резултатски материјализују.

У досадашња четири кола Рад је уписао једну победу (Земун на Бањици 2:0), реми (Напредак у Крушевцу 2:2) и два пораза (Црвена звезда на Бањици 0:2 и Младост у Лучанима 2:1) и налази се на 11 месту првенствене табеле. Са друге стране, Раднички је првенство отворио поразом у Београду од Црвене звезде са 3:0, да би у последња два кола уписао две победе у гостима , против новајлија у лиги Земуна и Мачве са истоветним резултатом 1:2, са тим што имају заосталу утакмицу из другог кола са екипом Младости из Лучана. Нишлије тренутно заузимају седмо место на табели.

Тренер Рада, Гордан Петрић и првотимац Филип Баиновић архивирали су меч са Земуном и сматрају да је пред њиховим тимом нових 90 минута, у којима ће покушати да кроз добру партију дођу до повољног резултата против Радничког.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима