У оквиру 4. (ванредног) кола прелиминарног дела такмичења фудбалери Рада дочекују екипу Земуна, а утакмица се игра у среду, 9. августа са почетком у 20 часова.

После серије од три тешка меча на реду је дуел са ривалом нижег рејтинга, екипом Земуна, новајлијом у лиги. Биће то сусрет тимова који у прва три кола пролећног дела првенства нису успели да забележе победе, па су бодови из овог дуела изузетно важни за оба тима, пре свега на психолошком плану. Екипа Рада је имала много тежи распоред и у првом колу је ремизирала у Крушевцу против Напретка 2:2, док је на свом терену поражена од Црвене звезде (0:2) и у Лучанима 2:1. Земун је такође стартовао ремијем у Лучанима против Младости 1:1, да би потом забележио два узастопна пораза, прво у Шапцу против Мачве 1:0, потом на свом терену од нишког Радничког 1:2.

За стручни штаб и играче „грађевинара“ једина мисао пред меч са новајлијом у лиги је да уз нападачку игру упишу прву „тројку“у првенству. А да би до ње стигли, момци Гордана Петрића ће морати да оставе срце на терену, као што су то и претходно чинили, с’ тим што морају, да грешке које су својствене младости и неискуству, сведу на минимум.

Треба бити обазрив према новајлији у лиги, јер тренер Милан Милановић преферира дефанзивни стил игре, где његови фудбалери дисциплиновано стоје у блоку, а напред има неколико брзих играча, који праве одличне контре. Сигурно је да ће стручни штаб „небеско – плавих“ пронаћи решење како да пробију „бункер“ Земунаца и спрече евентуалне контре. То је кључ успеха за прву победу у првенству коју „грађевинари“ циљају.

Шеф стручног штаба Гордан Петрић и првотимац Стефан Вицо очекују добру игру свог тима и прву победу у првенству.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
[email protected]
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812
[email protected]

Најновије

20
авг2017

Грађевинари славили...

Цео меч стао је практично у једно полувреме, пошто су тада виђени сви голови на мечу. Рад је повео в...

18
авг2017

У Шапцу могућа сва т...

Помоћни тренер Ђорђе Васић и голман Бојан Зоговић пред гостовање у Шапцу.

17
авг2017

Пријатељска утакмица...

Фудбалери Рада који су имали нешто мању минутажу протекле недеље, у среду су одиграли контролну утак...

14
авг2017

Раднички победио Рад

Нишлије су постигле по гол у оба полувремена, стрелци на Чаиру били су Арсић у 40. и Славиша Стојано...