Голове за Лучанце постигли су Јовановић у 3. и Радивојевић у 14. минуту, док је једини погодак за „грађевинаре“ постигао Волков у 45. минуту.

Младост: Росић, И. Милошевић, Б. Милошевић, Шатара, Пешић, Синђић (од 70. Тумбасевић), Пејовић, Радивојевић (од 87. Одита), Маринковић, Павловић, Јовановић.

Рад: Марковић, Вицо, Мараш, Шипчић, Волков (од 56. Младеновић), Пишчевић (од 71. Милошев), Вујачић, Лутовац (од 83- Јовић), Денић, Баиновић, Лукић.

У веома занимљивој и неизвесној утакмици, одиграној у нефудбалским условима, због велике врућине, Младост је славила победу у Лучанима, прву ове сезоне, док су „грађевинари" и у трећем сусрету остали без тријумфа. Лучанци су велику залиху имали већ после 14 минута. Повели су у 3. минуту, а 11 минута касније предност је дуплирана. У смирај првог полувремена Рад је смањио на 2:1, нападао у наставку утакмице, али то није било довољно, резултат је остао непромењен.

Радова млађарија платила је данак дечијим болестима , брзо примила два поготка, иако су упозорени одакле им прети највећа опасност, мада им се нема шта замерити посебно на игри у другом полувремену. Радову младост треба истрпети, јер младости су својствене грешке, тренер Петрић, постепено склапа мозаик и сигурно је да ће овај подмлађени састав из утакмице у утакмицу играти све боље и помрсити рачуне многима. Оно што је евидентно, а то су потврдили и спортски пријтељи из Лучана, је да Рад има велики капитал у младим играчима.

Фантастичан почетак је био за домаће навијаче, који се још нису ни сместили на трибине, а мрежа Марковића се затресла. Пејовић је извео казнени ударац из угла, лопта је стигла до Радивојевића који проиграо Јовановића, а брзоноги нападач Младости шутирао је снажно, кроз шуму ногу гостујућих фудбалера и погодио сам ћошак гола немоћног Марковића. Само шест минута касније Лутовац је био у прилици да поравна резултат, утрчао је на дубинску лопту, али је голман Росић за мало био бржи. Узвратила је Младост преко Богдана Милошевића, међутим његову намеру на време је „прочитао“ Мараш и отклонио опасност испред свог гола. У 14. минуту нови шок за „грађевинаре“. Саша Јовановић је утрчао до корнер линије, а онда је проиграо Владимира Радивојевића који је из прве, левицом, билијарски прецизно мајсторски по земљи послао лопту у мрежу за опипљивих 2:0.

Наставили су Лучанци са нападима и после убедљивог вођства, а добре прилике имали су Марковић два пута и Шатара. Како се ближио крај првог полувремена фудбалери Рада су постепено консолидовали редове и два пута озбиљно припретили голману Росићу. Вујачићев ударац је завршио преко пречке, док је шут Вица укротио голман Младости избацивши лопту у корнер. Узвратио је незаустављиви Саша Јовановић, али је на срећу голмана Марковића лопта погодила стативу. Наду да се „грађевинари“ врате у меч и направе нешто више најавио је Волков у 45. минуту. Шатара је био неопрезан у свом шеснаестерцу, лопту је закачио руком, а судија је без двоумљења показао на белу тачку. Лутовац је са 11 метара погодио стативу, а у наставку акције која је дуго потрајала Волков је после центаршута Пишчевића запливао кроз ваздух и главом лопту послао у мрежу, тако да се на одмор отишло са предношћу Младости од 2:1 , што ће се касније испоставити коначним резултатом.

Друго полувреме је било прилично неизвесно, једино су недостајали голови . Рад се потпуно отворио, имао иницијативу, кренуо много агресивније у жељи да што пре поравна резултат, али претерано изразитих прилика по гол није било ни са једне ни друге стране. Први су припретили Лучанци у 53. минуту, покушао је Јовановић са дистанце, али безуспешно. Узвратио је Вујачић главом у 64. минуту, међутим Росић је лако зуставио његов ударац. У 69. минуту Богдан Милошевић је покушао главом, лопта је завршила у гол ауту. Десет минута касније Лукић је снажно шутирао при чему је био непрецизан. Узвратио је Тумбасевић у 84. минуту, али је Марковић зауставио његов ударац. Последњу прилику на утакмици имао је Богдан Младеновић, али Росић је укротио његов ударац.

Већ у среду, 9. августа, у ванредном четвртом колу Суперлиге Србије Рад на свом терену дочекује новајлију у лиги, екипу Земуна.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима