Фудбалери Рада који су имали нешто мању минутажу протекле недеље, у уторак су одиграли контролну утакмицу против екипе Синђелића и ремизирали 0:0.

Синђелић: Вукашиновић, Милошевић, Тошић, Кричак, Бранковић, Шапић, Станковић, Цакић, Туфегџић, Петронијевић, Ивановић.

Играли су још: Горановић, Ф. Павишић, С. Павишић, Вукчевић, Торбица, Савић, Бјеличић, Ракић, Ахмед.

Рад: Дејановић, Парађина, Л. Петровић, Љубинковић, Матовић, Стојановић, Њ. Петровић, Гузина, Младеновић, Илић, Јовић.

Играли су још: Зоговић, Милошев, Варга, Русмир.

Као што је и најавио, тренер „грађевинара“ Гордан Петрић наставио је са праксом одигравања пријатељских утакмица између два првенствена кола. Првотимци са мањом минутажом одиграли су контролни сусрет са београдским прволигашем екипом Синђелића и ремизирали 0:0. 

По топлом и веома спарном времену играчи оба тима показали су жељу за игром, у не толико квалитетној утакмици, међутим изостала је реализација неколико створених прилика. Већ у трећем минуту на асистенцију Јовића, Гузина је погодио спољни део мреже. Узвратио је Ивановић два минута касније, али Дејановић се није дао изненадити. Период игре од 15. до 37. минута обележили су Цакић и Дејановић. Капитен Синђелића је са три пројектила са дистанце (15., 21., и 37. минут) прецизно циљао, али је голман Рада сјајним интервенцијама сачувао своју мрежу. Два минута пре краја првог полувремена Вања Илић је све добро урадио осим завршног ударца тако да се на одмор отишло без голова.

У наставку меча жива на термометру се мало спустила,па је игра живнула. Стојановић је снажно шутирао у 48. минуту, лопта је завршила преко пречке. Најбољи појединац у редовима Синђелића капитен Цакић је опробао ударац у 54. минуту, са неких 25 метара и при томе добро загрејао дланове голмана Зоговића. Само два минута касније Богдан Младеновић је снажним ударцем са 18 метара погодио стативу. У 58. минуту на асистенцију Младеновића, Јовић је одлично шутирао, али голман Синђелића је зауставио његов ударац. Десет минута касније бележимо лепу акцију у интерпретацији Вукчевића и Туфегџића, међутим Љубинковић је у последњем тренутку успео да избаци лопту у корнер.

Узвратио је Рад у 77. минуту преко центарфора Милошева који је снажно шутирао, али је голман Синђелића био на висини задатка. Два минута касније добро је циљао Вања Илић, голман Синђелића је успео да сачува мрежу, лопта се одбила до Милошева који је шутирао атрактивно „маказицама“, али лопта је завршила у гол ауту. Могао је Рад да реши овај меч у своју корист три минута пре краја утакмице, међутим Његош Петровић није успео да надмудри голмана Гавриловића са 11 метара. Најстрожој казни претходило је играње руком у свом шеснаестерцу једног од одбрамбених играча Синђелића.

Фудбалери Рада у оквиру 3. кола Суперлиге у суботу од 20 часова гостују у Лучанима екипи Младости.

ФОТО ГАЛЕРИЈА ФОТО Дарко Ђорђевић

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима