Четворица младих играча фудбалског клуба Рад потписала су прве професионалне уговоре, а тим поводом на стадиону „Краљ Петар Први“ на Бањици одржана је промоција новопечених првотимаца.

Реч је о Луки Петровићу и Александру Буснићу рођенима 1997. године, Вељку Рогановићу рођеном 1998. године и Дејану Парађини који је 1999. годиште. Прва тројица су били чланови екипе „грађевинара“ која је 2015. године играла квалификације за Лигу шампиона у конкуренцији омладинаца. 

Млади фудбалери су овог лета били на припремама на Златибору са сениорским тимом и у годинама које следе очекује се да ће чинити окосницу тима са Бањице.

Лука Петровић се први захвалио управи клуба на указаном поверењу.

„На мени је да дајем максимум на тренинзима и да чекам својих пет минута“ – рекао је Петровић.

Александар Буснић је истакао да је потписивањем професионалног уговора остварио дечачки сан и да ће га тај чин подстаћи да још више ради, док се Вељко Рогановић захвалио директору омладинске школе Жељку Мијовићу, тренеру омладинаца Срђану Стојчевском и некадашњем тренеру Жељку Миковићу, који су према његовим речима најзаслужнији за његов фудбалски развој.

Дејан Парађина је актуелни омладински репрезентативац Србије. Као и његови претходници, захвалио се управи и људима који су заслужни за све оно што је научио у млађим категоријама Рада.

„Чекам своју шансу и трудићу се да је искористим најбоље што могу. Срећан сам због потписивања уговора и шефу сам увек на располагању“ – јасан је леви бек „небеско – плавих“.

ФОТО ГАЛЕРИЈА ФОТО Дарко Ђорђевић

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима