Претходног викенда на првенственој утакмици у Крушевцу против Напретка, чак три играча ФК Рад уписали су дебитантске наступе у Суперлиги Србији, Душан Марковић, Недељко Пишчевић и Вуле Вујачић. Њих тројица су за клупски сајт причали о утисцима са свог дебија, као и о великом боду који је Рад освојио у 1. колу нове сезоне.

Голман Душан Марковић који је до скоро стајао на голу Жаркова истакао је да му се остварио сан.

„Веома ми је драго сто сам дебитивао за први тим Рада и слободно могу рећи да ми се остварио један дечачки сан. Ово је, наравно, тек први корак од још много њих које желим да направим у својој каријери. Биће ми ово подстрек да радим и тренирам што више, што боље и да помогнем екипи и клубу до остварења зацртаних циљева. Веома ми је драго што сам добио поверење шефа Гордана Петрића и остатка стручног стаба. Такође, могу да напоменем да највеће заслуге иду тренеру голмана Бојану Исаиловићу који ми је у претходном периоду помогао да се докажем и добијем шансу“ – рекао је Марковић. 

Новајлија у тиму „грађевинара“ Недељко Пишчевић, који је до сада био играч Синђелића, члана Прве лиге Србије задовољан је својом игром и нерешеним резултатом.

„Изузетно битна утакмица за мене, једно ново искуство и, да тако кажем, неки нови почетак. Много ми је битно да сам своју прву утакмицу у Суперлиги почео без пораза и својим дебијем помогао саиграчима да освојимо бод“ – каже задовољно Пишчевић и додаје:

„Што се тиче утакмице, увек је тешко прво коло док играчи не уђу у ритам, ми смо овај пут играли против искусне и доста квалитетне екипе. Сви добро знају да имамо млад, ако не и најмлађи тим у лиги, а овакве утакмице много значе за сваког од нас. Ово је показатељ да можемо да направимо добар резултат. Има још много утакмица, ово би требало што пре да заборавимо и да размишљамо о наредној. У сваку ћемо улазити сигурно максимално мотивисани. На крају, кад се подвуче црта, била је то добра утакмица, добар резултат и надам се да ће екипа правити одличне резултате у наставку сезоне“ – закључио је Пишчевић.

Још један фудбалер, новајлија Вуле Вујачић, који је током каријере играо у Првој лиги Црне Горе, такође је задовољан својим дебијем у „небеско – плавом“ дресу.

„Задовољан сам, пре свега, резултатом своје екипе, јер смо се са тешког гостовања вратили непоражени, а притом је и прво коло у питању. Сматрам да је екипа Напретка јако квалитетан тим, али и ми смо показали да, иако смо генерално изузетно млада екипа, итекако умемо да одговоримо тактичким замислима тренера и да одиграмо на резултат. Што се тиче мог дебија, сигуран сам да сам свих 90 минута био у служби екипе и радио за свој тим. Дао сам максимум у датом моменту и, хвала Богу, вратило нам се добрим резултатом. Волео бих да сам и затресао мрежу на дебију, али надам се, кад већ нисам у овој утакмици, да ће гол доћи што пре, можда већ у наредном колу“ – оптимистичан је Вујачић.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима