У понедељак 24. јула, екипа Рада (Б тим) одиграла је пријатељску утакмицу на терену у Спортском центру Фудбалског Савеза Србије у Старој Пазови са израелским Премијерлигашем Хапоел Рамат Хашароном у којој је поражена резултатом 4:1.

„Небеско – плави“ су сјајно отворили утакмицу и већ од 7. минута водили голом Бошка Гузине и до краја првог полувремена сачували предност. У наставку, младим изабраницима Гордана Петрића пала је концентрација и за кратко време примили су три гола, у 53., 54., 66., а тачка на овај меч стављена је у 82. минуту.

ФК Рад је наступао у следећем саставу: Дејановић, Парађина, Танасијевић, Матовић, Лука Петровић, Стојановић, Његош Петровић, Младеновић, Гузина, Буснић и Јовић.

Шансу у другом полувремену добили су Русмир, Илић, Варга и Симић.

ФК Хапоел Рамат Хашарон: Раз, Герчад, Мајо, Барел, Гринчан, Кохав, Авни, Саине, Абдел, Сидан, Абухатзира.

Већ у трећем минуту „севнула“ је акција „грађевинара“. Буснић је добро прошао по левој страни, преварио неколико играча израелске одбране и додао пас ка Младеновићу који је шутирао поред гола. Само четири минута касније Рад стиже до предности. Младеновић је добро пронашао Гузину који је лако савладао голмана израелаца за 1:0.

У 29. минуту бележимо шансу гостујуће екипе, са велике удаљености шутирао је Кохав, право у руке Дејановића. Минут након тога, Сидан је добро центрирао у петерац, али је Танасијевић одлично одреаговао и избацио лопту у корнер. Поменути играч је у 33. био сам пред голом Дејановића и шутирао, али је голман „грађевинара“ сјајно интервенисао. Истакао се Дејановић и минут касније када је добро реаговао после шута Герчада. У последњем минуту првог дела утакмице, Абдел је шутирао искоса са десне стране, Дејановић је одбранио, лопта је променила правац, ударила у стативу, али није завршила у мрежи. 

Знатно више узбуђења и чак четири гола у мрежи „небеско – плавих“ видели смо у другом полувремену. У 49. минуту након што се Његош Петровић оклизнуо и изгубио лопту, Сидан је шутирао са велике удаљености што је био лак посао за Дејановића. Израелци су успели да изједначе у 53. минуту, када је након грешке Дејановића, који је лопту додао до Абухатзира, исти играч само ју је проследио у мрежу. Минут касније, Сидан је прошао одбрану „грађевинара“ и лако савладао Дејановића за вођство од 2:1. Након грешке Танасијевића, у 58. минуту бележимо шут Кохава који је завршио далеко преко гола, а минут касније Абухатзира је лопту такође послао преко гола.

Да је дошло до опуштања и пада концентрације најбоље сведочи податак да је први шут на гол у другом полувремену, екипа Рада имала у 64. минуту, када је са велике удаљености шут опробао Илић, али лопта није завршила у мрежи голмана Израелаца. Само два минута после, Дејановић је по трећи пут вадио лопту из мреже. Прецизан шут са дистанце упутио је Авни, лопта је завршила у мрежи и то је било 3:1 за Хапоел Рамат Хашарон. Покушавали су „грађевинари“ да дођу до погодка, шансе су имали Буснић у 72., Варга у 77., за њима Илић и Русмир, али је лопта или завршавала у рукама голмана гостију, или далеко преко његовог гола. Тачку на овај меч ставио је Абдел у 86. минуту када је Дејановића ухватио на „погрешној нози“ и лопту послао у леви угао његовог гола.

ФОТО ГАЛЕРИЈА ФОТО Дарко Ђорђевић

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима