Гордан Петрић и Ђорђе Денић пред гостовање у Крушевцу.

Пауза је завршена. После шест недеља припрема суперлигаши крећу у нову фудбалску сезону, у нову борбу за бодове. Вољом жреба фудбалери Рада, у суботу 22. јула, од 20 часова, у 1. колу у сезони 2017/18 гостују у Крушевцу екипи Напретка.

Добро је познато да је први меч најтежи, јер се излази из припрема, жеља је огромна, па су мечеви неизвесни. Тако ће сигурно бити и у Крушевцу. Подмлађеној екипи Рада, једној од најмлађих у лиги, предстоји тежак посао у Лазаревом граду, јер је Напредак јако добар тим, добро селектиран, чврст, агресиван, уосталом минуле сезоне „чарапани“ су дуго водили борбу за Европу, али су се ипак на крају морали задовољити шестим местом, које им осим високе позиције на табели није донело учешће у еврокуповима, али је сигурно да ће у новој сезони настојати да исправе грешке из минуле сезоне.

Са друге стране стручни штаб Рада предвођен Горданом Петрићем ради на томе да од младих играча направи екипу која ће играти атрактиван и ефикасан фудбал и у томе успева, мада ће бити потребно време да се коцкице сложе за остварење постављених циљева. Једно је сигурно, без обзира коме ће бити указана шанса да истрчи на траванати тепих стадиона „Младост“ у Крушевцу, момци Гордана Петрића даће свој максимум да се докажу, оставе добар утисак и испуне указано поверење, а из жеље и борбености проистиче и добар резултат.

У припремном периоду Напредак је одиграо шест контролних утакмица и забележио стопроцентан учинак са импозантном гол разликом 19:2, док је Рад одиграо девет утакмица (четири победе, реми и четири пораза).

Шеф стручног штаба Гордан Петрић и првотимац Ђорђе Денић истакли су на конференцији за медије да ће подмлађена екипа Рада ношена ентузијазмом дати све од себе да пружи снажан отпор реномираном противнику.

 

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима