У генералној проби која је одиграна у Ивањици, фудбалери Рада ремизирали са екипом Јавора – 0:0 и без обзира на сусрет без погодака, оставили позитиван утисак пред почетак нове сезоне Супер лиге.

Изабраници Гордана Петрића пружили добру игру у генералци, имали неколико добрих прилика да дођу до победе и на тај начин окончају летње припреме.

За Рад су у формацији 4-4-2 играли: Марковић - Вицо, Мараш, Шипчић и Волков – Лутовац, Пишчевић, Баиновић и Денић - Лукић и Вујачић.

Шансу у наставку добили су: Милошев, Гузина, Љубинковић, Јовић и Стојановић.

ФК Јавор Матис: Ђогатовић, Каришик, Миловић, Елиомар Силва, Амановић, Митошевић, Милановић, Маричић, Терзић, Крнић и Ивановски.

Играли су још: Колаковић, Трипковић, Асаре, Обадовић, Илић, Лакићевић и Ристовски.

Главни арбитар био је Љубиша Борисављевић, а помоћници су му били Жељко Шолајић и Михаило Мартиновић, сви из Ивањице.

„Грађевинари“ су у првих десетак минута ушли панично, па су за то време домаћи играчи створили две шансе. У другом минуту, по десној страни, Елиомар Силва је пронашао Ивановског који није добро захватио лопту, па је Вицо отклонио опасност пред голом Марковића. Пет минута након тога, после изведеног корнера, паника у петерцу „небеско – плавих“, опет је шансу имао Ивановски, али су одбрамбени играч Шипчић и голман Марковић добро одреаговали.

У 11. минуту лепа акција гостију, у режији Вујачића, Лукића и Лутовца, али је овај последњи лопту пред голом Јавора послао у празан простор где није било никога од његових саиграча. Након двадесетак минута игре, бележимо нову шансу фудбалера Рада. Денић је повукао сам по левој страни и упутио се на шут са дистанце који је изблокирао неко од домаћих играча, лопта је потом стигла до Пишчевића који је лоше центрирао и ова шанса је отишла у неповрат. У 26. минуту нова добра акција Рада. Лукић је упутио лопту ка Вицу, овај је добро центрирао у петерац, опасност су отклонили одбрамбени играчи Јавора, али је лопта стигла до Баиновића који се упутио на ударац са велике удаљености и лопта је завршила далеко преко гола Ђогатовића.

Након грешке Пишчевића у 33. минуту, до тада најбољу шансу да доведе свој тим у вођство имао је Маричић на асистенцију Крнића, али није био прецизан и шутирао је поред гола. У 36. Лутовац који је био у контри фаулиран је ван шеснаестерца од стране Каришика који је добио жути картон и досуђен је слободан ударац. Баиновић је феноменално шутирао, али је Ђогатовић сјајно интервенисао. Пред крај првог полувремена, још једну шансу за домаће имао је Елиомар Силва када је погодио спољни део мреже гола Марковића и то је било све што смо видели у првих 45 минута.

У другом делу видели смо исто толико узбуђења и неколико добрих прилика за постизање погодака, пре свега на страни „грађевинара“. Прво је у 71. Баиновић извео слободан ударац, центирао за новајлију Вујачића који је шутирао главом, али се голман Јавора Ђогатовић истакао са још једном сјајном интервенцијом. У 81. минуту, након грешке Миловића до лопте је дошао капитен Денић и одлучио се да шутира са велике удаљености, али је лопта завршила далеко од гола. Само минут касније, ново узбуђење и акција на другој страни, Терзић је центрирао у петерац за Трипковића који није успео прецизно да захвати лопту главом, па је шанса отишла у неповрат.

Неколико минута након тога, Баиновић је лепо упослио Јовића који се није добро снашао, будући да је око себе имао тројицу противничких играча. Пет минута пре краја ове утакмице, велики метеж пред голом „грађевинара“, прво је шутирао Асаре али је лопта закачила некога и стигла до Трипковића, али је Шипчић добро реаговао и отклонио опасност пред голом Марковића. Резултат је на крају остао непромењен, без голом, али је утисак са ове генералке веома позитиван.

Екипа Гордана Петрића, у суботу 22. јула, од 20 часова, у 1. колу Супер лиге Србије гостује у Крушевцу екипи Напретка.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима