У другој утакмици први тим Рада савладао је Борац из Чачка са минималних 1:0, а једини стрелац на утакмици био је новајлија Лукић у 64. минуту из слободног ударца.

У утакмици без много правих шанси, доминирали су „грађевинари“ и приказали бољу игру од оне против Спартака, што свакако може да радује цео стручни штаб. 

За Рад су играли: Марковић, Волков, Шипчић, Пишчевић, Вицо, Стојановић, Баиновић, Денић, Лукић, Лутовац, Вујачић. У другом полувремену шансу је добио Милошев, као и Русмир, којем је ово био повратак на терен након што је претходне зиме одлучио да престане да игра фудбал.

ФК Борац је наступао у следећем саставу: Мишић, Маринковић, Сајчић, Станковић, Перишић, Митић, Обрадовић, Игњатијевић, Јовановић, Костић, Зоћевић. Шансу су добили и Филиповић, Крстић, Пајовић, Јанковић, Кубељић, Дробњак, Кнежевић, Миловановић и Богићевић.

У 11. минуту Стојановић је пронашао Лутовца по десној страни који је предрибловао свог чувара и упутио шут ка голу Мишића. Недуго затим, Баиновић је лепо упослио Лутовца који се одлучио на оштар шут, а лопта је завршила далеко преко гола. Тек након пола сата игре, Борац је имао шансу када је Јовановић био бржи од Волкова, али од целе акције није било ништа. Пет минута пре краја првог полувремена, Лутовац је опет имао добру прилику, хтео је да асистира Вујачићу, али је неко од одбрамбених играча Борца изблокирао његов шут. 

У 43. минуту видели смо сјајну интервенцију голмана „грађевинара“ Марковића, након што је Сајчић покушао да га савлада. После тога бележимо и слободан ударац Станковића који је завршио поред гола и то је било све што смо видели у првих 45 минута. У 60. минуту након изведеног корнера, дошло је до гужве у петерцу Борца, на крају је Лукић шутирао главом, али је голман Борца добро реаговао. Само четири минута након тога, тачније у 64., Рад је стигао до вођства евроголом новајлије Лукића из слободног ударца.

Нису се предавали играчи Борца, па је голман Марковић у 71. имао још једну одличну интервенцију. Девет минута касније, Милошев је на асистенцију Лукића шутирао са дистанце, али није био прецизан. Четири минута пре краја утакмице, повратник у екипу, који је до тог тренутка радио као помоћни тренер у стручном штабу, Дејан Русмир, имао је сјајну прилику да постигне погодак и стави тачку на овај меч. У 88. смо видели и шут Баиновића са велике удаљености, али је голмана Борца добро реаговао.

„Небеско – плави“ у четвртак имају слободан дан, у петак два тренинга, док их у суботу чека генералка против Јавора у Ивањици.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима