Сјајан успех дечака са Бањице 

Петлићи Рада, дечаци рођени 2009 године, заузели су сјајно друго место на Меморијалном међународном турниру “Љубинко Акшам 2018” који се играо у Требињу. Небеско – плави су у финалу изгубили од ШФ “АС” из Међугорја са 2:1, док је у мечу за треће место Вележ из Невесиња био успешнији од билећког Херцеговца (5:0) .

Екипа Рада је у групној фази такмичења победила НК Груде са 3:0 ( стрелци: Спасојевић 2 , Ђорђевић), Младост са 6:1 ( Ђорђевић 2, Спасојевић, Јовановић, Десић и Паповић), док је  једини пораз уписала против невесињског Вележа (2:3)_ ( Спасојевић , Ђорђевић). После добрих игара у групи, 

Радови петлићи су у четвртфиналу укњижили победу против НК Лимац (1:0) – ( Спасојевић). Након ове победе, петлићи нашег клуба су у полуфиналу славили против билећког Херцеговца са 2:0 ( Ђорђевић и Угрица) ,тако да су у финалу укрстили копље са екипом Ас из Међугорја где су у једној лепој И борбеној утакмици, већим делом били бољи противник, да би на крају изгубили са 2:1.

На турниру је узело учешће 16 екипа са простора екс Југославије, а овај дводневни турнир  био је специичан. Првог дана турнира играло се на стадиону у Полицама, а другог дана, због лошег времена, “мали фудбалери” своје знање И умеће показали су на паркету Спортске дворане “ Милош Мрдић”

Поред лепог васпитања и понашања млади фудбалери Рада су и овог пута показали велики таленат, сјајан труд , изразиту жељу за победом у такмичењу и да је пред њима светла будућност, тако да су ови сјајни дечаци заслужили сваку похвалу за приказано у Требињу .

Овом приликом честитамо тренеру Луки Живаљевићу као И редом свим дечацима  који су били део овог феноменалног успеха: Огњену Десићу, Душану Јовановићу, Михаилу Праизовићу, Огњену Угрици, Стефану Спасојевићу, Вукашину Ђорђевићу, Луки Ђорђићу, Нишку Паповићу, Алекси Добросављевићу.

Грађевинари најбронији у Требињу

На турниру у Требињу је учествовало 16 екипа 2009 годиште  са простора екс Југославије. Уз нашу екипу која је узела учешће на овом турниру наши спортски пријатељи из Требиња су угостили још четири наше  селекције које су играле ревијалне утакмице у Билећи и Требињу.

-Утисци из Требиња су фантастични, одлично смо примљени, услови су били одлични, турнир и организација је била на високом нивоу. Захвални смо нашим пријатељима из Требиња на позиву , гостопримству и што кроз дружење постојимо. Са турнира на којему смо освојили пехар носимо најлепше успомене, посебно у дружењу. Требиње је град о коме се прича, фасцинирани смо  градом, лепом климом, необичним амбијентом, понајвише људима, њиховој предусретљивости и гостопримству.Требињци једноставно зраче неком посебном енергијом и емоцијом.- заједничка је оцена  Милана Миленковића, Луке - Жваке Живаљевића, Бранка Драгутиновића и Николе- Џина Момчиловића, тренера Радових млађих категорија.

Требињци, хвала на свему!

Чланови делегације и млади фудбалери , као  ФК Рад желе да изразе захвалност домаћину на гостопримству и одличној организацији турнира као и да најаве долазак на следећи турнир. Уз жеље да се и следеће године окупе најбоље екипе  турнир буде још бољи и јачи, срдачан поздрав уз речи: “Видимо се и следеће године, а пре тога прво  у Београду”!

 

 

 

 

 

 

 

 

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА