Дечаци који су рођени 2006. године, а чланови су ФК Рад, у понедељак 24. јула, након паузе почели су да тренирају на стадиону „Краљ Петар Први“ на Бањици.

Тренер Милан Миленковић за клупски сајт каже да је задовољан како је прошао први радни дан.

„На окупљању се појавило 20 дечака, још увек трају летњи одмори, па недостаје њих 18, али надам се да ће нам се и они ускоро прикључити. Први дан је протекао у позитивној атмосфери, деца су се пожелела тренинга и то мене, као тренера, може само да радује. До 20-ог августа ћемо тренирати на нашем стадиону „Краљ Петар Први“, а онда идемо на седмодневне припреме у Гучу. До тада ћемо одиграти неколико пријатељских утакмица“ – рекао је Миленковић.

Ове дечаке у октобру очекује турнир у Требињу, а током новембра такмичиће се у главном граду Чешке, Прагу.

НАПРЕД РАД!!!

Омладинци ФК Рад вратили су се из Гуче где су обавили летњи део припрема за предстојећу сезону.

Млади изабраници шефа стручног штаба Срђана Стојчевског у последње две утакмице савладали су истим резултатом 2:1 вршњаке екипе Младости из Лучана и први тим ФК Гуча. Двоструки стрелац у првој утакмици био је Никола Радовић, а у другој су се у листу стрелаца уписали Павле Петровић и Стефан Левићанин. 

Шеф стручног штаба Срђан Стојчевски за клупски сајт сумирао је утиске о припремама, а прокоментарисао је и распоред своје екипе у новој сезони Омладинске лиге Србије.

„Задовољан сам понашањем целокупне екипе на припремама, као и дисциплином и залагањем на тренинзима. Све то се рефлектовало на утакмицама. Све један омладинац је добио шансу да покаже колико може и у односу на то ћемо уигравати екипу за почетак првенства. Очекујемо да ће се екипи у наредном периоду прикључити Дејан Парађина и Вања Илић који су припремни период прошли са првим тимом Рада и својим квалитетима подићи екипу на још виши ниво“ – рекао је Стојчевски.

Екипу омладинаца у летњем прелазном року појачали су следећи играчи: Немања Томашевић (Црвена звезда), Андрија Михајловић (Вождовац), Лазар Марковић (Партизан),Никола Радовић (Партизан) и Божидар Дамјановић (Бокељ). Клуб су напустили Федор Галечић (Бродарац) и Марко Кеча (Бродарац).

Нова сезона Омладинске лиге Србије почиње 19. августа, а ово је распоред омладинаца ФК Рад.

01. коло Напредак - РАД 

02. коло РАД - Чукарички 

03. коло Партизан - РАД 

04. коло РАД - Раднички П.

05. коло Ц. звезда - РАД 

06. коло РАД - Бродарац

07. коло Раднички КГ - РАД 

08. коло Спартак - РАД 

09. коло РАД - Интернационал 

10. коло Вождовац - РАД

11. коло РАД - Инђија

12. коло ОФК Београд - РАД 

13. коло РАД - Моравац 

14. коло Војводина - РАД 

15. коло РАД - Раднички Н.

Стојчевски се осврнуо и на распоред такмичења своје екипе.

„Распоред делује, на први поглед, доста тешко, међутим то је све на папиру. Сезона је дуга и незахвално је прогнозирати било шта. Биће успона и падова што је нормално за сваку екипу. Треба бити истрајан и веровати у своје способности од утакмице до утакмице. Имамо квалитетну екипу и убеђен сам да ћемо свима бити јако тежак ривал. Верујем да су ови момци селектирани кроз 10 година мог рада у клубу за највише домете, не само омладинског већ и сениорског фудбала“ – закључио је први тренер младих „грађевинара Срђан Стојчевски.

Омладинци ФК Рада до 30. јула боравиће у Гучи где ће обавити летњи део припрема пред почетак нове сезоне.

Шеф стручног штаба Срђан Стојчевски на пут је повео 26 играча и 3 голмана. Његови изабраници данас су поражени од Б тима Младости из Лучана са минималних 1:0. 

„Задовољан сам како теку припреме. Момци изузетно добро подносе оптерећења. Данашња утакмица нам је показала да можемо да се надигравамо са сениорским екипама као сто је то млади тим Младости из Лучана. Осим примљеног гола и пар пропуштених прилика да евентуално изједначимо резултат можемо бити задовољни приказаним, јер су у два полувремена две различите поставе Рада имале доминацију у игри“ – рекао је Срђан Стојчевски за клупски сајт.

У среду, 26. јула противник ће им бити вршњаци БИП Чачка, 29. јула имаће две провере, са омладинцима Младости из Лучана и са првим тимом Аполона из Краљева. Повратак за Београд планиран је 30. јула.

 

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
[email protected]
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812
[email protected]

Најновије

20
авг2017

Грађевинари славили...

Цео меч стао је практично у једно полувреме, пошто су тада виђени сви голови на мечу. Рад је повео в...

18
авг2017

У Шапцу могућа сва т...

Помоћни тренер Ђорђе Васић и голман Бојан Зоговић пред гостовање у Шапцу.

17
авг2017

Пријатељска утакмица...

Фудбалери Рада који су имали нешто мању минутажу протекле недеље, у среду су одиграли контролну утак...

14
авг2017

Раднички победио Рад

Нишлије су постигле по гол у оба полувремена, стрелци на Чаиру били су Арсић у 40. и Славиша Стојано...