Минималац вредан максималне радости остварен је поготком Борка Веселиновића у 33. минуту. Овом победом Рад је обезбедио опстанак у елити

Рад: Мирковић, Љубинковић, Лутовац (од 75. Петковић – од 77. Стојановић), Ђенић, Родић, Вицо, Мараш, Баиновић, Радивојевић, Батес, Веселиновић (од 80. Димитријевић)

Металац: Белић, Никодијевић (од 74. Вешковац, Допуђ (од 46. Николић), Бондаренко, Симовић, Панић, Гочанин, Мијић, Кркотић, Томић, Чумић (од 58. Ивановић)

У утакмици сезоне Рад је на Бањици победио Металац са 1:0, поготком Веселиновића и тако обезбедио опстанак. Уједно, бацио је Милановчане у тешку позицију, јер им суперлигашка судбина сада зависи од Чачана. "Грађевинари" су показали више жеље, воље, хтења, били борбенији и много јачи на психолошком плану тако да су овом победом избрисали претходне минусе и на крају заслужено славили и обезбедили опстанак у елити.

Кренули су момци Небојше Петровића од првог минута силовито ка голу Металца и већ у уводним минутима два пута опасно припретили, прво преко Лутовца у 3., а потом Радивојевића у 5. минуту. Фуриозним почетком "небеско – плави" су најавили шта их искључиво интересује у дуелу са Металцем - победа. Права узбуђења почињу од 28. минута када је Веселиновић добро циљао, али је неко од одбрамбених играча успео да изблокира његов ударац при чему је лопта погодила спољни део мреже. Само два минута касније бележимо одличан потез Родића и његов снажан шут, али голман Белић је чудесном интервенцијом спасио своју мрежу. Акција у 32. минуту најавила је оно што ће се десити минут касније. Баиновић је упослио Вица, овај је изабацио Лутовца на десну страну који је повукао лопту корак - два онда се одлучио на ударац из "мртвог угла", међутим Белић је скратио угао на првој стативи и успео да укроти лопту.

А, онда Бањица је прокључала! Родић је пробио по левој страни при чему је у велеслалому нанизао 3 - 4 противничка играча, потом је несебично упослио Веселиновића који је из непосредне близине унутрашњом страном стопала послао лопту у мрежу, на опште одушевљење љубитеља "небеско - плаве" боје. Једину полуприлику Металац је имао у 38. минуту када је Вицо изблокирао ударац Кркотића. Финиш првог полувремена протекао је у теренској доминацији фудбалера Рада, али до промене резултата није дошло тако да се на одмор отишло са минималном предношћу домаћег тима, што ће се касније испоставити коначним ишодом утакмице.

После малог одмора Металац је у наставку кренуо нешто отвореније у намери да поравна резултат, па су гости припретили у 59. и 61. минуту преко "резервисте" Ивановића, али његови ударци су завршили поред стативе. У наредних 20-ак минута "грађевинари" су кренули у општу офанзиву. Ређале су се шансе за шансом, али лопта није хтела у мрежу. Прво, у 65. минуту две узастопне прилике, Веселиновић је упослио Радивојевића овај је проследио лопту до Родића, уследио је снажан ударац, међутим Белић је успео да избоксује лопту, она је стигла до Веселиновића, уследио је још један ударац, али Белић је још једном сјајно интервенисао и сачувао своју мрежу. Два минута касније Родић је све одлично урадио, осим завршног ударца који је био недовољно јак да би угрозио голмана Металца.

У 69. минуту Баиновић је избацио по десној страни Лутовца који је повукао лопту неколико корака напред потом се одлучио на ударац из "мртвог угла", али Белић се није дао изненадити. Три минута касније на центаршут Радивојевића, Лутовац је шутирао из прве из волеја при чему је успео да из непосредне близине промаши гол. У 74. минуту Веселиновић је идеално упослио Родића, овај је снажно шутирао, али право у руке добро постављеног голмана Белића. Два минута касније школска акција "грађевинара", Родић је упослио Веселиновића, овај је проследио лопту до Петковића који је покушао да је проследи у мрежу, међутим у судару са Белићем остао је да лежи на земљи, и тек што је ушао у игру морао је да напусти терен због повреде. Само неколико минута касније на центаршут Димитријевића одлично је одреаговао Родић, али његов ударац главом није завршио у мрежи, јер је неко од одбрамбених играча гостију избацио лопту из празне мреже. У јеку свеопште офанзиве и бројних пропуштених прилика "грађевинара" за мало да минут пре краја завлада мук на Бањици. Томић је шутирао из близине, али голман Мирковић је одлично интервенисао и спречио изненађење. Рад је овом победом изборио опстанак у нашем најелитнијем такмичењу коло пре краја првенства.

Браво "грађевинари"!!!

ФОТО ГАЛЕРИЈА

ФОТО Дарко Ђорђевић

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

17
мај2018

Сачувати елитни стат...

"Грађевинари" пред одлучујући меч против Јавора

13
мај2018

Да се барјак Рада уз...

Горњоварошани последњи ривал на Бањици у актуелној сезони