У Лиги “Б” тимова "грађевинари" уписали другу победу, савладавши екипу из Горње Вароши. Рад од 27. минута са играчем мање на теренуЗемун: Крунић, Јовановић, Радовић, Павловић, Миодраговић, Стојановић, Османагић, Грујић, Станојевић, Мракић и Чудић
Играли су још: Благојевић, Петровић, Алекса Марковић, Петар Марковић, Волков, Радочај и Ђуровић

Тренер: Драгослав Миленковић

Рад: Лазаревић, Милановић, Бачанин, Танасијевић, Шипчић, Павић, Буснић, Стојановић, Трифуновић, Петровић и Гузина
Играли су још: Парађина, Димитрић, Михајловић, Кошанин и Јовић

Тренери: Ненад Стојаковић и Дејан Русмир

У 5. колу Лиге “Б” тимова фудбалери Рада савладали су у гостима екипу Земуна са 3:2. Голове за “грађевинаре” постигли су Гузина у 7., Милановић у 9. и Парађина у 87. минуту, док су стрелци за Земун били Јовановић у 12. и Ђуровић у 58. минуту.

За лепу фудбалску представу потребна су два расположена тима, а данас су то били Рад и Земун. Виђено је мноштво лепих потеза на крају зачињених правом голеадом, тако да су љубитељи фудбала могли да уживају на стадиону ФК Земун. “Грађевинари” су добро отворили утакмицу и већ у 7. минуту повели са 1:0. Гузина је "пробио" по десној страни потом се одлучио на ударац и Крунић је по први пут морао да вади лопту из мреже. Охрабрени добрим почетком “небеско – плави” су направили још већи притисак и већ у 9. минуту на семафору је било исписано 2:0 за Рад. На асистенију Милановића, Трифуновић се одлучио на ударац и погодио леви угао немоћног голмана Земуна. Рано и убедљиво вођство Рада није обешрабрило чету Драгослава Миленковића (некадашњег помоћног тренера Рада), напротив, Земунци су били одлучни да узврате противнику. Прво је Чудић добро загрејао дланове Лазаревића у 11. минуту, након асистенције Османагића, да би минут касније екипа из Горње Вароши смањила предност Рада. Јовановић је искористио “успаваност” одбране “небеско – плавих” и савладао Лазаревића. Након периода равноправне игре у 24. минуту бележеимо школску акцију “грађевинара”, Трифуновић је “пробио” по левој страни, потом је пласирао лопту до Павића који је са неколико метара промашио гол. Само три минута касније Рад је остао са играчем мање на терену. Након старта Трифуновића над Радовићем судија је доделио директан црвени карон нашем фудбалеру и послао га пре времена на туширање. До краја првог полувремена виђена је рововска борба, али до промене резултата није дошло.

У наставку утакмице Рад је желео да увећа предност, а Земун да поравна резултат. Ипак, прво се испунила жеља момцима тренера Драгослава Миленковића. Играо се 58. минут, Чудић је упослио Радочаја, овај је проследио лопту до Ђуровића који је био неумољив и 2:2. “Грађевинари” се нису мирили са ремијем, па су покушали Буснић у 66. и 70. и Парађина у 85. минуту, али до промене резултата није дошло. И када су сви помислили да ће се овај веома занимљив дуел завршити мирољубиво, тако није мислио Парађина који је три минута пре краја, на асистенцију Павића, матирао голмана Земуна и донео победу свом тиму, другу по реду у Лиги "Б" тимова.

Екипа Рада сада има учинак од две победе (Земун 3:2, Чукарички 1:0, потом два нерешена резултата (Бежанија 3:3, Спартак 2:2) и један пораз од Партизана 2:0.

 ФОТО ГАЛЕРИЈА

ФОТО Дарко Ђорђевић

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

17
мај2018

Сачувати елитни стат...

"Грађевинари" пред одлучујући меч против Јавора

13
мај2018

Да се барјак Рада уз...

Горњоварошани последњи ривал на Бањици у актуелној сезони