Некадашњи фудбалер Рада постигао два поготка, док је тачку на овај сусрет ставио Игњатовић у 85. минуту


Некадашњи фудбалер Рада постигао два поготка, док је тачку на овај сусрет ставио Игњатовић у 85. минуту

"Небеско – плави" од 80 минута са девет играча на терену.

Нови Пазар: Будаковић, Василић, Пантелић, Авдић (од 77. Бабић), Вусљанин, Марковић, Савић, Игњатовић, Плавшић (од 60. Мутавџић), Марић, Крстић (од 25. Ђоковић)

Рад: Мирковић, Љубинковић, Ћулум, Родић, Пајовић, Вицо, Мараш, Милошев (од 75. Петровић), Радивојевић, Петковић (од 58. Баиновић), Веселиновић (од 46. Димитријевић)

Фудбалери Новог Пазара уписали су важна три бода у борби за опстанак у елити, савладавши на домаћем терену екипу Рада резултатом 3:0 (0:0). Два поготка постигао је некадашњи фудбалер “грађевинара” Иван Марковић (43. из пенала и 51.), док је тачку на овај меч ставио Игњатовић у 85. минуту. Фудбалери Рада завршили су утакмицу са девет играча на терену. Овом победом Пазарци су се барем за кратко одлепили са последње позиције на табели, док "грађевинарима" преостаје да наредног викенда траже победу против Радника, како не би ушли у опасну зону.

Након почетног опипавања пулса противника први је припретио Нови Пазар преко Крстића, донедавног фудбалера Рада, али је Мирковић укротио његов ударац. Узвратили су “небеско – плави” десет минута касније, Петковић је “пробио” по десној страни потом је упослио Веселиновића који је испалио прави пројектил ка голу ривала, међутим, голман Будаковић је (такође бивши играч “грађевинара”) одлично интервенисао и избацио лопту у корнер. Само четири минута касније умало да Рад дође до вођства. “Милиметри” су недостајали да Милошев пресече повратну лопту коју је упутио један од дефанзиваца Пазара ка свом голману, али је Будаковић за делић секунде био бржи и приграбио лопту у загрљај. Узвратио је Пазар у 31. минуту контром коју су на брзину извели Ђоковић и Марковић, али Пајовић је на време прозрео њихову намеру и лопту избацио у корнер. Само пет минута касније школска акција “грађевинара” у интерпретацији Петковића, Милошева и Родића, али након два - три покушаја она није уродила плодом. Три минута пре краја првог полувремена у казненом простору Рада дошло је до контакта између домаћег нападача Вусљанина, и одбрамбеног играча Рада Стефана Вица. Утисак је да се радило о класичном, како се у фудбалском жаргону каже, ремпловању, које у дуелу није кажњиво под условом да се у њему не употребљава сила, тако да судија Илић није одмах показао на белу тачку, иако је био близу догађаја, али је на сигнализацију свог помоћника променио одлуку и показао на “креч”, уз то је Вицу као последњем играчу одбране доделио црвени картон .

Сигуран са 11 метара био је Иван Марковић, мада је Мирковић “запливао” у десну страну и мало је недостајало да заустави ударац нападача Пазара.

У наставку утакмице нови шок за “грађевинаре”. Играо се 51. минут, после слободног удараца за екипу Новог Пазара, лопта се одбила, поклон је искористио Марковић и по други пут натерао Мирковића да вади лопту из мреже. Покушао је Љубинковић у 61. минуту, али је за мало био непрецизан. У 69. минуту спорна ситуација. Савић је у дуелу одгурнуо Ћулума у свом шеснаестерцу, радило се о много очигледнијем прекршају у односу на онај из 42. минута када је Пазар дошао у вођство, али пиштаљка судије Илића је остала нема. Минут касније Баиновић је одлично извео слободан ударац, Мараш је шутирао ногом са 7 – 8 метара, лопта је прохујала поред стативе. Ваздушни дуел између Савића и Ћулума у 80. минуту судија је окарактерисао као прекршај дефанзивца Рада и доделио му жути картом, то му је уједно био други, тако да је морао пре времена на туширање и “грађевинари” су од тог тренутка остали са девет играча на терену. Тачку на овај меч ставио је Игњатовић пет минута пре краја утакмице.

Упркос поразу, ова утакмица остаће у посебном сећању младом фудбалеру Луки Петровићу који је дебитовао за први тим Рада.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

17
мај2018

Сачувати елитни стат...

"Грађевинари" пред одлучујући меч против Јавора

13
мај2018

Да се барјак Рада уз...

Горњоварошани последњи ривал на Бањици у актуелној сезони