Гол одлуке  за прву победу „грађевинара“ у Лиги „Б“ тимова постигао је Александар Милановић у 79. минуту

Рад: Филиповић, Павић, Танасијевић, Буснић, Јовић, Милановић, Трифуновић, Љубинковић, Петровић, Бачанин, Шипчић
Играли су још: Лазаревић, Михајловић, Димитријевић, Глушчевић, Kурјак

Чукарички: Пајевић, Радић, Башановић, Мандић, Kопитовић, Милојевић, Мемедовић, Сарић, Лагатор, Јовановић, Сошевић
Играли су још: Петровић, Ристивојевић, Видосављевић

У четвртом колу Лиге „Б“ тимова фудбалери Рада савладали су на Бањици екипу Чукаричког са 1:0. Гол одлуке постигао је Александар Милановић у 79. минуту.

По хладном и ветровитом времену, неуобичајеном за овај период године, фудбалери обе екипе приказали су допадљив фудбал, зачињен мноштвом лепих акција, неколико изгледних прилика и на крају су „грађевинари“ голом Милановића заслужено остварили и прву победу у Лиги „Б“ тимова. Рад је током целе утакмице био доминантнија екипа, међутим и „брђани“ су знали опасно да припрете. Почело је шансом Милојевића у 14. минуту након асистенције Јовановића, али Филиповић је успео да укроти његов ударац. Само пет минута касније, Башановић је са дистанце омогућио Филиповићу да се још једном истакне. Минут касније узвратио је Павић на асистенцију Трифуновића, али је из повољне ситуације успео да пребаци лопту изнад пречке. У 29. минуту Танасијевић је дубинском лоптом упослио Трифуновића, међутим бржи од њега био је голман Пајевић који је на време истрчао и домогао се лопте. До краја првог полувремена играло се, углавном, између два шеснаестерца, а прилику да нешто више учине имали су Лука Петровић у 40. и Сарић минут касније, али све је завршено на покушају, тако да су мреже остале нетакнуте.

И у наставку је виђена беспоштедна борба на обе стране. Почело је „бомбом“ Милојевића са дистанце при чему се истакао голман Лазаревић. У 62. минуту Буснић је у велеслалому нанизао неколико противничких играча, био је и у ситуацији да упути ударац на гол, међутим он је несебично, повратном лоптом, упослио Трифуновића који је оштро шутирао, али ван оквира гола. Узвратио је Башановић, минут касније, „пројектилом“ који је прохујао изнад пречке. Два минута касније, Јовић је из полуволеја погодио пречку. У 78. минуту Шипчић, као последњи играч одбране, греши, али Сарић његов поклон није знао да искористи. Доминантну улогу на терену „грађевинари“ су успели да претворе у вођство од 1:0, које ће се касније испоставити и коначним резултатом. Играо се 79. минут, Буснић је са десне стране убацио лопту на другу стативу, тамо се нашао Милановић који је из непосредне близине  ударцем главом проследио лопту у мрежу. Могли су „небеско – плави“ минут пре краја утакмице, да дуплирају вођство. Буснић је упослио Михајловића, овај је проследио лопту до Глушчевића, уследио је ударац на гол, међутим Лагатор је у последњем тренутку главом избио лопту са саме гол линије.

Екипа Рада сада има учинак од једне победе над екипом Чукаричког 1:0, потом два нерешена резултата са Бежанијом 3:3 и Спартаком 2:2, и један пораз од екипе Партизана 2:0.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

ФОТО Дарко Ђорђевић

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

17
мај2018

Сачувати елитни стат...

"Грађевинари" пред одлучујући меч против Јавора

13
мај2018

Да се барјак Рада уз...

Горњоварошани последњи ривал на Бањици у актуелној сезони