„ГРАЂЕВИНАРИ“  ПРЕТРПЕЛИ   ПОРАЗ ОД  ПАРТИЗАНА (0:3) ПОД ВОЂСТВОМ ЈЕДНОГ ОД НАЈБОЉИХ ИЗДАНАКА ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА

СТАДИОН: КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ НА БАЊИЦИ

ГЛЕДАЛАЦА: 1.500

СУДИЈА: Милан Илић

Жути картони: Лутовац и Маринковић (Рад).

РАД: Душан Марковић, Милош Марковић, Игњатијевић (од 65.минута Касалица), Перендија, Шипчић, Петровић, Тричковић, Буснић,Младеновић, Лутовац ( од 70.минута Маринковић), Јовић (од 46.минута Баиновић).

ПАРТИЗАН: Кљајић, Валијенте, Рикардо Гомес, Марковић, Здјелар, Ивановић (од 82.минута Стевановић), Косовић, Пантић (од 79.минута Ђерлек), Урошевић, Милетић, Закарић (од 75.минута Тошић).

Зоран Бата Мирковић је засигурно један од најбољих амбасадора Омладинске школе Рада који је  често носећи дрес „грађевинара“ и у јуниорској и у сениорској селекцији знао да  грб са белом арматуром трасира ка тријумфу. Овога пута, као стратег Партизана уписао је заслужени тријумф у Црнотравској улици, где је стекао играчку афирмацију.

Победник је одлучен у уводних 10 минута меча. Рикардо Гомес је добио лопту по средини терена у 5.минуту,  искористивши непокривеност централних дефанзиваца домаћег састава и лако поентирао у ситуацији „један на један“ са одличним голманом Рада, Душаном Марковићем.

У  десетом минуту, Закарић је извео корнер са десне стране, а потпуно слободан на другој стативи је остао Немања Милетић који је дуплирао предност тима из Хумске улице.

Треба истаћи да су у првом тиму домаћег састава  била седморица бивших омладинаца Рада, што je податак за понос свих који воле бањичког суперлигаша. Ипак, рано вођство гостију потпуно је деморалисало изабранике Драгана Стевановића, који нису смогли снаге да се врате у меч.

Похвале је заслужио голман Душан Марковић, који је спасао барем још четири сигурна гола, истичући висок ново форме који је презентовао током читаве полусезоне.

Најватреније присталице Рада су громогласним навијањем уз ритам бубњева током читавог меча давале изузетну подршку својим љубимцима.

Двадесетак минута пре краја сусрета, Рикардо Гомес је из непосредне близине поново био прецузан за коначан резултат утакмице на Бањици.

МЛАДЕНОВИЋЕВ СТОТИ НАСТУП У „НЕБЕСКО-ПЛАВОМ“

Богдан Младеновић слови за најлуциднијег играча Рада и виртуоза фудбалске игре. „Бањички Јохан Кројф“ је забележио стоти наступ у дресу „грађевинара“, а као  успомену за улазак у „клуб 100“ добио је клупски дрес са поменутом нумерацијом од стране генералног директора, Уроша Тошића.

Навијачи су на свој начин честитали Младеновићу истакавши паролу -  „ТВОЈЕ НОГЕ ЗЛАТА ВРЕДЕ, ЛОПТА СЕ ЛЕПИ ЗА ЊИХ“. 

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА