РАДНИК У СУРДУЛИЦИ  СЛАВИО ГОЛОМ БИВШЕГ „ГРАЂЕВИНАРА“  (1:0)

Садржај виђен у Сурдулици, умногоме је подсетио на Радова издања против Чукаричког и Војводине. Евидентан прогрес у игри и тренерски печат офанзивног фудбала новог стратега Драгана Стевановића, и поред великог броја створених прилика није материјализован. Одсуство Стефана Михајиловића и Богдана Младеновића био је хендикеп за играчки кадар тима са Бањице, али су изабраници тренера Стевановића приказали више него допадљиву игру са јасном амбицијом у офанзиви и права је штета што у првом полувремену таква игра није награђена реализацијом.

Иако су домаћини први запретили голу Рада, у каснијем делу првог темпа, тим са Бањице је имао близу  10 удараца у оквор гола домаћег голмана Васиљевића.

Капитен Лутовац, Касалица и Јовић, али и Баиновић, Буснић и Петровић су могли до гола, али је Никола Васиљевић попут голмана Војводине, Роцкова,  у прошлом колу себе промовисао у играча меча.

У 37.минуту изданак Омладинске школе Рада, Душан Пантелић је примио лопту по левој страни терена Београђана и прецизним ударцем донео предност Сурдуличанима.

У наставку утакмице, тренер Стевановић је покушао са изменама, па су шансу добили Маринковић, Милош Марковић и Живковић, али се резултат није мењао, па су „грађевинари“ забележили још један неуспех у јсењој полусезони.

Сва усмереност је сада на последњој полусезонској утакмици на Бањици, против  Партизана у недељу од 17 часова.

У Сурдулици, тим из Црнотравске улице је наступио у следећем саставу: Душан Марковић, Тановић (од 76.минута Милош Марковић), Касалица (од 46.минута Маринковић), Тричковић, Лутовац, Петровић, Буснић, Шипчић, Баиновић (од 80.Живковић), Перендија, Јовић.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА