“ГРАЂЕВИНАРИ” И  СПАРТАК ПОДЕЛИЛИ БОДОВЕ (1:1)

 

Стадион: КРАЉ ПЕТАР ПРВИ
Гледалаца: 1.000
Главни судија: Илија Брдар (Нови Сад)
Стрелци: 0-1 Денковић у 70. мин из пенала за Спартак  и 1-1 Младеновић у 83.минуту  за Рад.
Жути картони: Буснић, Баиновић и Касалица(Рад)  и Ћаласан и Торбица (Спартак).
Црвени картони: Буснић у 69.минуту (Рад) и Торбица у 88.минуту(Спартак).

РАД: Марковић, Игњатијевић,Вицо, Шипчић, Перендија,Буснић,  Маринковић (од 81. мин Баиновић),  Петровић,  Лутовац, Касалица (од 73.минута Младеновић), Михајловић.

СПАРТАК:Остојић, Шимура, Керкез, Текијашки, Главчић, Денковић, Дунђерски (од 71.минута Торбица), Вукчевић, Обрадовић ( од 86.минута Ђенић), Чечарић, Ћаласан.

Велика борба и ангажовање , нису донели жељени тријумф против тима који је ове године био представник српског фудбала у Европи. У 15.минуту, Његош Петровић је опробао снагу свог шута, али је пречка била савезник гостију. Пар тренутака касније, Ненад Маринковић шутира снажно, али без резултатске промене.

У 20.минуту, одличан продор Петровића, а Михајловић је највиши у скоку у шеснаестерцу Суботичана, али је сјајан ударац главом , голман Остојић маестрално неутралисао. У 25.минуту, виђен је још један покушај Његоша Петровића, али је лопта завршила преко гола тима из Бачке. У 30.минуту, центарфор гостију, Бојан Черчарић је покушао главом без резултатске промене. Пар тренутака касније , Главчић је опалио као из топа, али је Марковић идеално постављен.

У финишу полувремена и капитен Лутовац је желео до поготка, али је лопта завршила ван оквира гола гостију. 

На почетку наставка, Чечарић је два пута покушао, али је голман Марковић био сигуран. У 54. минуту, виђена је “бомба” Његоша Петровића и боксовање голмана Остојића за очување актуелног резултата.

У 61.минуту опасан напад гостију, неутралише Шипчић избацивањем лопте у поље. У 68.минуту, Лутовац одиграва до Михајловића који шутира поред гола.

У 69.минуту, “Радово дете” у редовима Спартака, Немања Обрадовић, долази иза леђа Буснићу који га руши уз најгори могући сценарио по домаћи тим. Буснић добија други жути картон – искључење, а гости казнени ударац са 11 метара.

Стефан Денковић је сигуран за вођство тима Предрага Рогана.

Домаћи тим није клонуо већ је појачао амбицију да оствари позитиван епилог. У 83.минуту капитен Саша Лутовац је попут фурије прошао левом страном терена пронашавши Богдана Младеновића, који резантним ударцем поравнава резултат.

Владимир Торбица је у финишу меча завредео две јавне опомене, па су и гости остали са десеторицом.   

До краја сусрета  остала је једна спорна ситуација када је дефанзивац гостију чувајући Михајловића играо руком, али је судија Брдар сматрао другачије без казненог ударца за домаћина , па је свакој екипи припао по бод.  

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА