Велики бод против Нишлија

Стадион: Краља Петра Првог на Бањици. Гледалаца:1.000. Судија: Новица Анђеловски. Жути картон: Шипчић (Рад).

РАД: Марковић, Вицо, Тричковић, Шипчић, Перендија, Петровић, Баиновић,Буснић,  Маринковић (63. Лутовац), Младеновић (90. Живковић), Михајловић. 

РАДНИЧКИ НИШ: Ристић, Панков, Стојановић (12.Станисављевић), Тодоровски, Бондаренко, Црномарковић, Хаскић, Дринчић, Бабић (80. Мркић), Станковић, Ранђеловић (90.Грбић).

Борбено, садржајно, динамично за аплаузе навијача је резиме суботњег дуела на Бањици између „грађевинара“ и другопласираног тима домаћег шампионата –нишког Радничког.

У 2.минуту, виђен је одличан продор Николе Тричковића по левој страни уз одличан центаршут, али су дефанзивци Нишлија неутралисали покушаје Младеновића и Михајловића.

Минут касније, Буснић шутира снажно, али ван оквира гола гостију.

У 13.минуту се Вицо убацио у  офанзиван простор, али је Ристић на време интервенисао.

Непун минут касније, Станисављевић шутира, али Душан Марковић наговештава да ће понети епитет играча меча.

У 33. минуту и Филип Баиновић је опробао ударац.

Пет минута пре краја полувремена, ранђеловић одлично шутира, али голман Рада, Марковић, поново демонстрира висок ниво форме.

Пар тренутака касније, Шипчић је после корнера Маринковића, шутирао главом, али су гости имали  среће у том тренутку.

У 42.и 45.минуту , Синиша Бабић ј епоново „тестирао“ форму голмана Рада. У првој ситуацији је изашао сам пред Марковића, а у финишу полувремена је извео слободан ударац са 16 метара. У обе ситуације је бравурозном интервенцијом , Душан Марковић наговестио да ће и даље  заслужено бити позивар за Младу репрезентативну селекцију.

Наставак  је почео шансом изузетно агилног Буснића и у офанзиви и дефанзиви, али је одбрана Радничког избацила лопту са гол-линије.

У 53.минуту виђен је соло продор Богдана Младеновића, последња линија одбране Нишлија на време зауставила „Бањичког Јохана Кројфа“.

Три минута касније, покушао је и Михајловић полуволејом, али без резултатске промене.

Половином другог дела наставка, Дринчић је изузетно извео слободан ударац, а Марковић још лепше интервенише, а Бондаренко покушава са 2 метра , али је голман Душан Марковић још једном успешном интервенцијом завредео аплауз целог присутног аудиторијума.

У 81.минуту, опорављени Лутовац шутира снажно, а голман Ристић уз помоћ  пречке задржава актуелан резултат.

Богдан Младеновић је покушао у финишу меча,  али је Ристић поново на висини задатка.

У последњем тренутку  у главним улогама су Лутовац и Михајловић, али је лопта завршила преко гола за коначан резултат меча и поделу бодова.

Изабраници Зорана Милинковића у среду од 16 часова гостују екипи Вождовца на „крову“ Тржног центра „Стадион“ и са оваквим приступом као против Радничког, бодовни салдо има све предуслове да буде увећан за тим из Црнотравске улице. 

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА