За “Сланобарце” су погађали Човић , Вујаклија и Чоловић, док је једини гол за грађевинаре постигао Богдан Младеновић

Рад: Марковић, Младеновић ( од 76 Јовић), Тричковић ( од 84 Стојановић), Лутовац, Петровић, Шипчић, Вицо, Баиновић, Михајловић, Перендија, Маринковић ( од 64 Живковић)

Пролетер: Весић, Андрејевић, Ламбулић, Човић, Чоловић ( од 80 Новаковић), Ћуковић, Красић ( од 66 Плавшић), Букорац, Танасин, Вујаклија ( од 70 Миросављев), Мићић

Пролетер је на Бањици као гост преокретом изненадио Рад и славио са 3:1. Богдан Младеновић је евроголом довео грађевинаре у вођство у 20. минуту, Човић је изједначио у 42. да би у наставку Чоловић и Вујаклија донели победу гостима.

Кренули су момци Зорана Милинковића силовито од првог минута и јасно  ставили до знања “Сланобарцима” да желе сва три бода на овој утакмици. Имали су грађевинари већи посед лопте, имали игру а прву лепу акцију бележимо у 18. минуту када је леви бек Тричковић пресекао организацију игре Новосађана, потом се отиснуо по левој страни, упутио употребљив центаршут, Михајловић је пратио акцију и у свом стилу “запливао кроз ваздух”, закачио лопту главом, али на срећу Новосађана она је завршила поред стативе.

Само два минута касније,  виртоуз у копачкама, Богдан Младеновић је у соло акцији повукао лопту корак - два, потом је пронашао простор за шут, севнула је левица бањичког “велемајстора” и лопта је скинула паучину из самог горњег десног угла немоћног голмана Весића. Такав гол се ретко виђа на нашим фудбалским теренима , и заслужује да се нађе на шпицама ТВ станица.

И после вођства грађевинари су имал посед лопте, игру, резултат, и уместо да на мали одмор оду са минималном предношћу, олако су дозволио “Сланобарцима” да  ни криви ни дужни, из необећавајуће акције, ухвате резултатски прикључак и поравнају резулатат .Вујаклија је центрирао са леве стране, Човић се поклонио и главом послао лопту у даљи угао голмана Марковића, тако да се на паузу отишло са егалом.

Наставио је Рад агресивно и у наставку меча. Да је “пројектил” Ненада Маринковића испаљен у 48 минуту , са удаљености од 35 метара, уместо на пречки завршио пар центиметара ниже, била би то сасвим друга прича.. Као да је срећа окренула леђа грађевинарима. Осам минута касније  бележимо луцидно проигравање Маринковића и ударац Младеновића који је на време изблокиран.

Онад долази 63 минут и спорана ситуација која је у крајњем случају одлучила победника. Рад је био у нападу, Мићић је фаулирао  Николу Тричковића на ивици шеснаестерца Пролетера, судија Чоловић се није огласио, стекао се утисак да је у истој акцији и Михајловић био  фаулиран, али је и овог пута изостала реакција Драгана Чоловића, онда је Мићић у намери да што даље избаци лопту даље од свог гола , пребацио ју  је на половину грађевинара, где се у офсајд позицији нашао Вујаклија коме није било тешко да смести лопту у мрежу голмана Марковића. 

Први помоћник није подигао заставицу да рекламира недозвољену позицију, а пиштаљка Драгана Чоловића је остала нема. Протествовали су фудбалери Рада, протествовао је стручни штаб , али одлука није промења. У рубрици “Кутак за спорни тренутак” ће се сигурно дуго дискутовати о ситуацији из 63 минута. 

 Чињеница је да је овај моменат психолошки деловао на момке Зорана Милинковића који су, упркос шоку ,покушали да преокрену резулатат, али  очито су тешко поднели спорни тренутак па су дозволили у 79 минуту да Чоловић из два покушаја  постави коначни резултат утакмице.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ